Oferta muzicală Peninsula se îmbogățește

Oferta muzicală Peninsula se îmbogățește

Peninsula va fi anul acesta, din nou, festivalul tuturor gusturilor, deoarece oferta muzicală va include nu doar dubstep, hardcore moldovenesc sau blues, dar chiar și rockabilly! Între 23 și 26 august pe malul Mureșului – în vecinătatea Complexului Weekend din Târgu Mureș – toți peninsularii vor găsi propriul concert al verii.

Ediția din acest an va oferi o nouă surpriză fanilor genului dubstep. După succesul de anul trecut a lui Borgore, de data aceasta am ales să invităm un artist din Marea Britanie și anume pe inimitabilul producător din Birmingham: Emalkay. Succesul său adevărat a venit în 2009, când a lansat al doilea single, When I Look at You, considerat una din piesele
fundamentale ale istorie dubstep. Au urmat o serie de remixuri alese cu grijă, pentru Pendulum, Faithless sau Miike Snow, ce l-au prezentat unui nou gen de public, iar numele Emalkay a fost scris pentru totdeauna în analele marilor dubstep-ului. Cine dorește să se convingă singur că DJ-ul britanic merită toată lauda are ocazia în noaptea dintre 24 şi 25 august la Terasă!

O supriză de proporţii o va reprezenta noul album semnat Zdob și Zdub: „Basta Mafia!”, lansat în acest an. Piesele zdubilor au făcut deja înconjurul Europei, băieții promovând melodiile noi pe care le cântă în engleză, cu abordarea unui stil puțin diferit faţă de albumele anterioare. Pe 23 august, la scena mare a Peninsulei aveți ocazia să auziți cum sună noul Zdob și Zdub.

Printre formațiile de top, atunci când e vorba de recitaluri live, îi găsim și pe cei 11 membri ai Irie Maffia din Ungaria. Îmbinația perfectă dintre hip-hop, rock și funk pe o muzică bazată pe reggae și dancehall este ceea ce îi va face irezistibili pe Sena, MC Columbo &Co, în data de 25 august la Peninsula!

Oferta muzicii electronice include anul acesta și un set a lui Val LAVILLE aka Vali BĂRBULESCU, care se descrie drept un DJ, producător și remixer ce crede în eclectismul muzicii și știe să mixeze și mainstream cu underground. Val LAVILLE a mixat pentru prima dată acum 20 de ani și de atunci a ajuns să animeze petreceri pe aproape toate continentele lumii, iar pentru fanii Peninsula 2012 o va face pe 24 august. În aceeaşi zi va mixa și Horace Dan D al cărui nume evocă multe sentimente în rândul fanilor muzicii electronice care fie au dansat pe mixurile lui, fie s-au distrat până în zori de zi la unul din evenimentele electro de succes, deschizătoare de drumuri, pe care DJ-ul le-a organizat în România, gen Delahoya de la Cluj.

Pe 25 august petrecerea continuă cu duo-ul Gojira și Planet H, care vor demonstra compatibilitatea sănătoasă pe care au dobândit-o în studio și vor purta publicul prin lumea lor muzicală formată din ritmuri de drum and bass, techno, breakbeat, dubstep, IDM și trip hop. În ultima zi de Peninsula 2012 muzica electronică din România va fi reprezentată de DJ Optick al cărui sound, așa cum spune artistul, este „friendly” pentru radio și rupe orice ring de dans!

Trupa de underground Travka cântă de 10 ani și a reușit să cucerească nenumărate premii, să lanseze două albume și să facă istorie: cel de al doilea material discografic , „Vreau să simt Praga” a fost lansat, gratuit, pe internet în 2007. Băieții vin la Peninsula 2012 pe 24 august!

Un costum de calitate de la croitor, pâine proaspătă de la brutărie și rockabilly de la Mystery Gang! – acesta e motto-ul trupei de rockabilly înființată în 1998. Cu peste 1600 de concerte la activ, formația din Ungaria a demonstrat că știe rețeta succesului, iar la Peninsula va aduce piesele de pe noul album în concertul din data de 24 august.

O porție delicioasă de blues vor primi peninsularii pe 26 august, din partea lui Marcian Petrescu – cotat drept cel mai bun muzician de blues din România – și Trenul de Noapte. Trupa a pregătit pentru Peninsula un show exploziv în care va îmbina blues-ul cu elemente de rock, country, funk şi latino. Cu ocazia acestui concert vor prezenta și noul album „desCÂNTECE DE BLUES”.

Printre artiștii care vor concerta între 23 și 26 august la Festivalul Peninsula se numără Children of Bodom, New Model Army, Netsky, Dirtyphonics, ATB, Babylon Circus și N.O.H.A.

Festivalul Peninsula este susținut de Ciuc, Borsec, Orange, Pepsi, partener media principal fiind Rock FM.

Cele mai proaspete informații despre cea de a zecea ediţie a Festivalului Peninsula le puteți găsi și anul acesta pe pagina oficială www.peninsula.ro, precum și pe pagina de Facebook a evenimentului.

Biletele pentru Peninsula 2012 au fost puse în vânzare în rețeaua de magazine Eventim şi pe www.eventim.ro. Până pe 1 august costul unui abonament este de 100 de lei și a unui bilet de o zi 40 de lei, iar după această dată, respectiv în timpul desfăşurării evenimentului, tichetul valabil 4 zile va costa 150 de lei, iar cel de o zi – 60 de lei.

Festivalul Peninsula 2012 va avea loc între 23 şi 26 august pe malul Mureșului, în vecinătatea Complexului de Agrement Weekend din Târgu Mureș.

mai multe detalii pe peninsula.ro