Peninsula și-a deschis oficial porțile

Peninsula și-a deschis oficial porțile

S-a dat oficial startul ediției aniversare a Festivalului Peninsula, cel mai mare festival din țară. Directorul festivalului, Bodor Laszlo a deschis festiv evenimentul declarând că se simte onorat că poate întâmpina peninsularii prin intermediul presei în același timp în care legendarii membri ai trupei Dire Straits, sub noua denumire, The Straits, își efectuează soundcheck-ul pe Main Stage-ul festivalului.

„Am încercat timp de zece ani să creștem și să aducem un eveniment care la vremea debutului, în 2003, era unul unic, ceea ce a rămas și astăzi”

Bodor Laszlo, directorul festivalului

Directorul festivalului a reamintit celor prezenți că premiul pentru cel mai bun festival cultural a fost nu doar o onoare și mândrie pentru organizatori, ci și o foarte mare provocare pentru a continua, chiar depăși, cu fiecare ediție standardul celei anterioare. Așadar, creșterea și evoluția continuă a Festivalului Peninsula este încurajată și anul acesta cu cele patru locații muzicale principale completate de locațiile alternative muzicale, unde petrecerea este asigurată când scenele principale se odihnesc de ropotele sonore ale celor mai îndrăgite trupe românești, ungureşti și internaționale. Printre aceste locații, care completează oferta muzicală a Peninsulei, se numără Booha Academy, MIERT Pub, Goa Stage, Rock Pub respectiv W Freedom Music Experience.

Festivalul Peninsula ocupă un teren de 17 hectare din care, activ, se regăsește pe 10 hectare. Pentru siguranța și delimitarea evenimentului s-au folosit un total de 3 km de garduri, iar construirea festivalului a fost realizată prin intermediul a 100 de camioane de 20 de tone, care până la ziua zero au reușit să populeze infrastructura și aprovizionarea.

Ziua zero a festivalului a adus în jur de 3.000 de persoane, din care 1.000 au și petrecut prima noapte în campingul festivalului.

Bugetul de anul acesta se ridică la 700.000 de euro, suma concretizată din cele trei surse principale de venit și anume din sponsorizări, vânzările de biletele și alte surse. Bodor Laszlo a încheiat conferința predând ștafeta trupei The Straits spunând că membrii acesteia au petrecut deja o zi în Târgu–Mureș și exprimându-și speranța, în același timp, că orașul și oamenii vor fi pe placul lor. Această idee a fost confirmată de The Straits, în cadrul conferinței de presă.

Cel mai încântat s-a arătat saxofonistul trupei, Chris White, care este încântat de faptul că România pare să fie o țară mai apropiată de Soare, decât credea, el însuși fiind un mare iubitor al căldurii și bronzului. Steve Ferrone, toboșarul trupei, a făcut o glumă susținând că în prima seara petrecută în România a întâmpinat o greutate și anume nu a reușit să traverseze strada în 15 secunde, timpul alocat pietonilor la semafor, întrucât chiar înainte se aruncase în fața unei românce frumoase, care l-a refuzat, rănindu-i nu doar sufletul, dar și genunchii.

Artiștii au fost întrebați de jurnaliști despre planurile lor de viitor și The Straits au mărturisit că vor scoate un album împreună, dar că „le place prea mult și pe drum”, potrivit solistului Terence Reis.
Totodată, vorbind despre anii în care clăparul Alan Clark și toboșarul Steve Ferrone au cântat în formația lui Eric Clepton, au fost întrebați dacă există cineva din industria muzicală internațională de top pe care membrii The Straits nu îl cunosc, după câteva secunde de gândire, Clark a răspuns, zâmbind, „nu”.

Trupa the Straits va urca pe Main Stage în prima zi a Festivalului Peninsula 2012, începând cu ora 23.

Ziua 0 a Peninsula a început „răsunător” cu Silent Dance-ul organizat în cortul Booha Academy, petrecerea atrăgând extrem de mulți peninsulari curioși de acest format inedit, dar și tineri care cunosc deja ce înseamnă să dansezi ascultând muzică la căști. Ritmurile au fost mixate, pe trei frecvențe diferite de DJ-ii Chionghee, Yaghee și Andriss, care au pus muzică până în zori de zi.

Cea mai nouă locație a festivalului, Goa Stage a fost și ea vizitată nu doar de iubitorii genului psihedelic, ci și de cei care au rezonat cu ritmurile relaxante ale sound-ul goa. Cortul Miért Pub a adunat peninsularii dornici să asculte cele mai proaspete hit-uri și să petreacă până în orele târzii ale nopții.

* * *

Programul muzical complet al Peninsulei poate fi consultat pe site-ul oficial al festivalului, peninsula.ro

Cea de-a zecea ediție a Festivalului Peninsula se desfășoară între 23 și 26 august. Printre artiștii care vor concerta se numără Tinie Tempah – cel mai cunoscut artist hip-hop din Marea Britanie, The Straits – trupa înființată de foști membrii Dire Straits care cântă hiturile legendarei formații de rock –, cel mai iubit artist al Ungariei, Ákos, Children of Bodom, Sister Bliss, ATB, Netsky, Dirtyphonics, New Model Army, Babylon Circus, TIMO MAAS, Rotfront și N.O.H.A.

Biletele și abonamentele pentru Peninsula 2012 se vând la fața locului. Un abonament costă 150 de lei, iar biletul de o zi – 60 de lei.