Terrence Dixon - From The Far Future Pt. 2 [TRESOR 256LP]

Terrence Dixon – From The Far Future Pt. 2 [TRESOR 256LP]

Terrence Dixon este un artist care, din păcate, nu iese prea mult în fața scenei, însă de fiecare dată când apare reușește să se facă remarcat, de data aceasta cu lansarea celui de-al treilea album al său,  From The Far Future Pt.2, la  casa de discuri Tresor.

Terrance Dixon  face parte din cel de-al doilea val de artiști techno din Detroit și chiar dacă nu a fost unul dintre cei mai prolifici, a fost unul dintre cei mai distinctivi. De fapt, fiecare persoană din acest val a reușit să-și creeze un sunet propriu, dar el a fost un pic mai aparte chiar dintre ei. Profund dedicat sunetelor Detroit, a lansat în 2000 prima parte a acestui concept, From the Far Future, un album compus în spiritul și imaginea orașului de baștină. Continuarea acestui proiect este albumul de față, care nu preia firul epic al primului, ci are o poveste proprie.

După 12 ani de la lansarea primei părți, scena muzicală s-a schimbat fundamental, la fel cum s-a schimbat și muzica și credem că e un pic forțat să lansezi albume care are trebui să aibă tente profetice în legătură cu viitorul muzical. Cu toate acestea, albumul nu trebuie desconsiderat pe baza titlului, pentru că sunetele de pe acesta sunt chiar bune.

Terrance Dixon demonstrează pe parcursul celor 15 piese o viziune muzicală foarte detaliată, atât în structura pieselor cât și în sunetele folosite. În ultimele lansări artistul a început să se detașeze de sunetul clasic detroit și să experimenteze cu ambianțe mult mai atmosferice, iar acest album vine să consolideze noile influențe.

From the Future Part 2  este o proiecție în viitorul apropiat a ceea ce sunetul detroit poate deveni: mecanic și agitat, dar în continuare plin de suflet. Fiecare piesă este astfel construită încât să te absoarbă încet în atmosfera ei, înainte de a face fiecare încheietură să se miște. Atmosferele sunt atât de dense încât până și bașii par scufundați pe alocuri, însă chiar profunzimea lor determină o energie explozivă a pieselor. Pe parcursul a 15 piese construcția albumului poate fi obositoare, având în vedere că albumul însumează 80′, însă cei de la Tresor vor lansa albumul și pe două discuri, pentru care au selectat doar piesele cele mai intense.

Din mulțimea de piese se remarcă Light of Day, o piesă radiantă cu un titlu foarte potrivit care te încălzăște precum soarele dimineața, datorită atmosferei sale pline de optimism și energie. În aceeași tonalitate se  înscrie și Horizon, poate cu un plus în ceea ce privește ritmul acesteia. Artistul a știut să includă în piese și tonalități minore pentru a diversifica previziunea sa. În acest caz putem remarca Dark City of Hope, care redă o descriere sonoră fidelă a orașului Detoit, un oraș plin de fantome ale trecutului, dar care-și păstrează speranțele pentru viitor.

From the Future Part 2 nu trebuie considerat un album manifest, ci doar o afirmație făcută în spiritul sunetelor techno, gen numit de la bun început, „muzica viitorului” pentru că era, și încă este, creată de mașinării. Albumul doar actualizează afirmația devenită clasică și având în vedere modul de realizare, este un album care trebuie inclus într-o colecție serioasă de muzică.