Delahoya și Peninsula își unesc forțele

Delahoya și Peninsula își unesc forțele

Pentru ambele festivaluri 2013 va fi un an de referință în istoria lor. Pentru Delahoyaacesta va fi anul în care festivalul se întoarce în natură după mulți ani de rătăcire, iar pentru Peninsula, acesta va fi anul în care se mută la Cluj-Napoca. 

Cel mai vechi festival de muzică electronică își va schimba, de asemenea, și data tradițională. Ultimul weekend din mai rămâne de acum doar o dată tradițională în care plouă torențial, iar perioada de desfășurare la noua localizare este 14-15 iunie. Să sperăm doar că va rămâne mult mai uscat. De asemenea, ediția va marca reintroducerea scenei de dnb și breakbeat, care lipsește de multă vreme din formatul festivalului.

Nici Peninsula nu va mai avea loc la sfârșitul verii ci organizarea festivalului va fi decalată pe 18-21 iulie. Din fericire, pentru Cluj-Napoca ambele luni sunt foarte uscate, garantând o desfășurare corespunzătoare a evenimentelor.

Spațiul de desfășurare este centrat în jurul unui fost poligon militar și sperăm ca municipalitatea să păstreze resturile de clădiri rămase în zonă, întrucât pot aduce un plus la amenajarea zonei. Însă până atunci, mai sunt multe de făcut.

Comunicatul de presă:

Motivul pentru care am luat această decizie grea, și anume de a muta festivalul la Cluj-Napoca, este legat de planurile noastre de viitor. Ne-am dorit să asigurăm viitorul evenimentului și am găsit în autoritățile locale de aici un partener dispus să construiască alături de noi, să ne pună la dispoziție un local perfect pentru a dezvolta Peninsula într-unul din cele mai importante festivaluri din Europa de Est. Doresc să le mulțumesc fanilor care s-au mobilizat în această perioadă pe internet, este încă un semnal că festivalul pe care îl organizăm este nu doar foarte cunoscut, dar şi foarte iubit. Totodată, vreau să îi asigur că Peninsula 2013 va depăși toate așteptările și va arăta și celui mai sceptic dintre ei că am ales calea corectă pentru viitorul celui mai mare festival din România” – a declarat directorul Festivalului Peninsula, Bodor Laszlo.

Astăzi am semnat protocoalele de organizare urmând să ne implicăm activ pentru ca Peninsula să devină un brand de valoare al Clujului și o manifestare demnă de un oraș Capitală Europeană de Tineret! Primăria Cluj-Napoca va sprijini desfășurarea festivalului asigurând un local de 10 hectare la Valea Gârbăului, apă, curent, iluminat public, drumuri corespunzătoare, transport în comun, mediatizare, astfel încât peninsularii să se bucure de acest eveniment alături de comunitatea clujeană!” – a declarat primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, în cadrul conferinței de presă.

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Vakar Istvan, Florin Moroșan, președintele Asociației Cluj Capitală Culturală Europeană 2020, precum și Farkas Andras, președintele Grupului PONT, coordonatorul Cluj Capitală Europeană a Tineretului 2015 și-au exprimat sprijnul pentru organizarea festivalului la Cluj.

Organizatorii Festivalului Peninsula și oficialitățile locale s-au folosit de acest prilej pentru a da încă o veste bună celor care iubesc evenimentele marca Peninsula: a fost parafată o colaborare cu organizatorii celui mai vechi festival de muzica electronică din Transilvania – Delahoya. Acesta va avea loc anul acesta pe 14 și 15 iunie, tot în Valea Gârbăului.

Festivalul care s-a născut în natură (în pădurea Hoia), va readuce atmosfera de club și de petrecere în aer liber, în mijlocul naturii, la ediția cu numărul 17” – a mai afirmat Bodor Laszlo.

Festivalul Delahoya a ajuns la o nouă etapă a dezvoltării sale. Coorganizarea, alături de echipa de la Peninsula a următoarelor ediții Delahoya, ajută festivalul să se dezvolte pe toate planurile. Ținta noastră comună este de a aduce evenimentul la nivelul marilor festivaluri de muzica electronică din lume. O altă veste bună care o putem da fanilor Delahoya este că festivalul revine în mijlocul naturii cu forțe proaspete, cu multe surprize plăcute și artiști de mare calibru internațional. Putem spune că Delahoya renaște prin simbioza dintre muzică și natură, cea care, de altfel, l-a și creat. Back to the roots!”, a declarat Horațiu Dumitraș, directorul Festivalului Delahoya.

Cel mai mare festival din Româna, Peninsula, s-a născut în 2003 la Târgu Mureș, unde de-a lungul celor zece ediții de până acum a atras peste 400 de mii de vizitatori cu un program variat ce a inclus și concertele unor vedete internaționale precum The Prodigy, Korn, Nine Inch Nails, Iggy Pop and the Stooges, The Straits, Kasabian, Europe, The Rasmus, Tiesto, ATB, Above and Beyond, Parov Stelar Band, Dub FX, Chase and Status, Nero sau Netsky precum şi cei mai buni artişti din România şi Ungaria.

peninsula_delahoya2013