A doua zi la Peninsula. 16 000 de participanți.

A doua zi la Peninsula. 16 000 de participanți.

“La festivaluri se poate asculta muzică adevărată, pot fi vizionate filme adevărate, acesta este viitorul” – a anunţat, după concertul susţinut pe Scena Mare a Festivalului Peninsula, regizorul şi muzicianul de renume mondial, Emir Kusturica.

Concertul susţinut alături de formaţia sa, The No Smoking Orchestra a fost cel mai aşteptat eveniment al celei de a doua zi de festival, la care au participat 16.000 de persoane.  Tot la această locaţie a cântat şi cea mai plăcută surpriză muzicală a Peninsulei: cei şapte italieni din Torino care formează trupa The Sweet Life Society. Necunoscuţi publicului din România, formaţia a reuşit să anime mii de peninsulari cu sound-ul lor vivace şi cu mişcarea scenică impresionantă, totodată implicând întreg publicul în show-ul lor inedit. De altfel, şi Emir Kusturica a invitat zece fete pe scenă, alese din public, alături de care a dansat.

La Kiss Terrace artiştii au întrecut, şi ei, aşteptările publicului. Văzut ca unul din fondatorii genului dubstep, Benga a demonstrat, cu ajutorul unei piese a trupei Nirvana, că poate mixa, cu lejeritate, cele mai diferite genuri muzicale, iar duo-ul austriac Camo&Krooked şi MC Youthstar a plusat cu un show de două ore jumate, până în orele târzii ale nopţii. Freedom Music Arena a primit vizita unuia dintre cele mai mari staruri ale Sloveniei, UMEK, care a devenit idolul fanilor techno, prezenţi la Peninsula. Şi locaţiile muzicale alternative au avut parte de un public extrem de fidel: pe Cluj Rocks Stage cei de la The Amsterdams au atras fanii genului indie, iar Grimus şi-a arătat valenţele unplugged la Bruno Unplugged Winegarden, în timp ce pe „malul mării” de la Janis, canadienii Lemon Bucket Orchestra au făcut o atmosferă de petrecere balcanică, ce a atras sute de peninsulari. Cortul MIERT Pub s-a dovedit a fi neîncăpător pentru cei de la Funkorporation, iar cei mai rezistenţi la petrecere s-au dovedit a fi peninsularii de la Tatratea afterparties by wUnderBar, care au văzut sâmbătă dimineaţa răsăritul de soare.

Pete Tong, Modestep şi Marky Ramone, în a treia zi la Peninsula!

Sâmbătă, Festivalul Peninsula va primi din nou o serie de artişti de renume mondial: pe Scena Mare vor urca başcii de la Ska-P, nu înainte ca americanii  Marky Ramone’s Blitzkrieg să domine cu cele mai cunoscute 32 de piese ale legendarei trupe de punk, The Ramones – formaţia fiind înfiinţată  de fostul toboşar al trupei. Pe Kiss Terrace vor cânta cei de la N.O.H.A. – una din cele mai apreciate trupe din istoria Festivalului Peninsula – precum şi cea mai cunoscută trupă de dubstep, Modestep. În cortul Freedom Music Arena va mixa britanicul Pete Tong, unul din cei mai apreciaţi şi talentaţi DJ-i din lume, care vine pentru prima oară la Cluj-Napoca.

Festivalul Peninsula are loc între 18 şi 21 în Cluj-Napoca, în Pădurea Făget, cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca. Sponsori principali sunt Ursus şi Pepsi. Parteneri media principali: Rock FM, Zile şi Nopţi şi Grupul Adevărul.

© @ Peninsula