Emalkay și DJ Hype la Festivalul Delahoya

14 iunie se anunță o zi a premierelor pentru iubitorii muzicii electronice de calitate: oaspeții celei de a XVII-a ediții a Festivalului Delahoya vor fi Emalkay și legenda drum and bass-ului, DJ Hype, ambii pentru prima oară în Cluj-Napoca – la fel ca cei de la Cosmic Gate și Tiefschwarz, care vor mixa tot în prima zi a evenimentului. Pe 15 iunie, cei care vor alege petrecerea în aer liber, pe Valea Gârbăului, vor avea parte de o experiență specială, alături de seturile neobișnuite de techno ale lui Tres Puntos.

Pentru strălucitul și inimitabilul producător din Birmingham, Emalkay, poziționarea în prim-planul muzicii dubstep a venit în 2009 cu lansarea celui de al doilea material discografic, „When I Look at You”, considerat unul din albumele fundamentale ale istorie dubstep. O serie de remixuri alese cu grijă, pentru Pendulum, Faithless sau Miike Snow l-au prezentat unui nou gen de public, iar numele Emalkay a ajuns să fie cunoscut pe tot mapamondul. A mixat la cele mai mari festivaluri, cum este Glastonburry și este una din atracțiile principale ale serilor Dub Police din legendarul club londonez Fabric.

DJ Hype este unul din primii DJ-i ai stației de radio pirat din Londra Fantasy FM. Cariera sa a început în 1989, în calitate de co-producător pentru Kickin’, Strictly Underground și Suburban Base. Recunoscut în circuitul internațional de drum and bass pentru abilitățile de la masa de mixaj, el a câștigat premii pentru cel mai bun DJ și cel mai bun DJ radio în 1994, respectiv în 1995 la UK Hardcore Awards. A pus muzică și la stația radio Kiss 100 și a fost membru al seriei de compilații realizate de Suburban Base, Drum and Bass Selection. DJ Hype vine la Festivalul Delahoya alături de MC Daddy Earl.

Din 2010, Tres Puntos este rezident la Suicide Circus din Berlin alături de Exquisite. Pasionat de muzica abstractă și dinamică, germanul o folosește ca pe o armă în setul său plin de techno obscur. S-a specializat în a deschide mințile publicului cu piese neobișnuite și în marea lor majoritate, necunoscute. Fie că sunt piese vechi sau noi, Tres Puntos le folosește pentru a instaura hipnoza pe ringul de dans.

Un bilet de o zi la Festivalul Delahoya costă 40 de lei – atât pentru 14, cât și pentru 15 iunie –, iar un abonoament costă 60 de lei, fără camping. Un abonament care permite posesorului și accesul în camping, respectiv la facilitățile oferite aici, costă 90 de lei. Tichetele pot fi achiziționate în rețeaua Eventim sau pe www.eventim.ro.

Artiștii care participă la Festivalul Delahoya, Cluj-Napoca, Valea Gârbăului (line-up complet):

14 iunie:
Electro Stage: Cosmic Gate, TiefschwarzKoolSnatt & VixDarius
Breaks Stage: DJ Hype, EmalkayCodebreakerSeba 1394DownD-FactMarwan

15 iunie:
Electro Stage: Alan FitzpatrickTres PuntosHorace Dan D.A.L.C.A.Just D’Light
Breaks Stage: Black Sun Empire feat. CodebreakerStereo MCs vs. BamŞuie PaparudeDJ Snow & MC AgentShiver, Skar

 

Primul festival de muzică electronică din România, Delahoya, se întoarce în mijlocul naturii, acolo unde s-a născut, acolo unde-i este locul. Ediția cu numărul 17, care va avea loc pe 14 și 15 iunie în Valea Gârbăului din Cluj-Napoca este co-organizată de Festivalul Peninsula.

Festivalul Delahoya va avea anul acesta două locații de petrecere: o scenă și un cort uriaș. Scena open-air va fi dedicată genurilor breakbeat, dubstep și drum’n’bass, iar petrecerea din cort va fi animată de ritmuri house, minimal, techno și trance. Aici, petrecăreții vor avea parte de tot confortul unui club.

Delahoya no. 17 – Back to nature! Back to our roots!