Marcel Dettmann - Linux / Ellipse [50WEAPONS025]

Marcel Dettmann – Linux / Ellipse [50WEAPONS025]

Marcel Dettmann este artistul care semnează lansarea cu numărul 25 sub marca 50 Weapons, care marchează mijlocul perioadei de viață a acesteia. 

Încă de la bun început scopul acestei mărci a fost de a lansa doar 50 de discuri care să aibă o puternică influență în dezvoltarea scenei electronice. Până acum această misiune a fost îndeplinită cu succes și ne bucurăm să vedem cuprinși în acest plan câțiva dintre artiștii noștri preferați, printre care și Cosmin TRG, cu 4 discuri [Separat / IzolatFizic / De DansVertigo / Sommer, alături de albumul său, Simulat] și SHED, cu albumul său The Killer și The Praetorian / RQ-170.

Marcel Dettmann  este unul dintre producătorii obișnuiți să apară în această serie și, deși este între dintre cele mai efervescente scene din lume, la Berghain, reușește să producă unul dintre cele mai stabile sunete de pe scena actuală. De când a devenit rezident al acestui club, el reușește să își expună propria variantă de muzică electronică fără a risca. Dacă admirăm unii artiști în funcție de cât curaj au să producă tot timpul ceva nou și după cât sunt de dispuși să experimenteze, pe d-nul Dettmann îl admirăm pentru constanța de care dă dovadă.

Sunetele din Linux / Ellipse sunt limitate la strictul necesar pentru ca muzica să producă efectul dorit. Nu veți auzi improvizații sintetice sau construcții complicate, ci doar o structură ritmică, bine-definită și plină de viață, presărată cu elemente de tensiune.

Muzica electronică nu este despre care construcție e mai complexă sau mai abstractă, ci despre capacitatea ei de a pune lumea în mișcare, iar d-nul Dettmann excelează în această artă.

mai multe despre 50 weapons