Various Artists - SINISTER 02 [SINLTD02]

Various Artists – SINISTER 02 [SINLTD02]

Cea de-a doua lansare a casei de discuri administrate de Pär Grindvik, Sinister Recordings, adună sub o singură lansare nu mai puțin de șase artiști, fiecare cu o viziune muzicală proprie. 

Scopul casei de discuri la care a apărut această lansare este de a aduna muzică dură mai misterioasă, iar acest scop ni se pare de la bun început de neatins, având în vedere stilul muzical al administratorului, care întotdeauna a fost departe de a fi misterios. Însă încercarea moarte nu are și cel puțin la nivel conceptual proiectul pare promițător și demn de a fi urmărit.

Sinister 02 conține piese semnate de Heiko Laux, Alexander Lukat, Dustin Zahn, Secluded și bineînțeles, Pär Grindvik, care nu și-a făcut o casă de discuri doar de dragul de a educa lumea. Din păcate, piesa celui din urmă ne arată  că singurul motiv pentru care are o piesă proprie pe această lansare este pentru ca durata pieselor să ajungă la 30 de minute.

Heiko LauxAlexander Lukat și Secluded au o prestație mediocră pe această lansare, nereușind să iasă în evidență cu nimic. Dimpotrivă, stilul abordat ne face să credem că au retușat doar câteva ciorne mai vechi.

De fapt, lansarea merită băgată în seamă doar pentru piesa lui Dustin Zahn care, deși sunt de fapt două, vom vorbi doar despre cea originală, pentru că remixul nu aduce nimic nou.

Our Tide of Sin redă stilul dur și intransigent al lui Dustin, cu care a reușit să-și creeze o bază de fani destul de solidă. Caracteristic acestora este linia muzicală care adună constant tensiune, care este apoi exploatată la maxim. Efectul în fața mulțimilor este întotdeauna maxim. Din păcate, artistul nu a mai lansat nimic pe cont propriu în ultimii ani, dar a contribuit la tot felul de proiecte, fără un rezultat impresionant. După 10 ani de carieră ar fi momentul pentru un album pe cont propriu, e de prea mult timp pregătit pentru așa ceva. Cu această lansare arată că poate suplini performanțele a încă 5 artiști, așa că un album nu i-ar fi greu de realizat.