No Boundaries [Carl Craig] - Modular Pursuits (Daphni Remixes)

No Boundaries [Carl Craig] – Modular Pursuits (Daphni Remixes)

În primăvara anului 2010 Carl Craig anunța lansarea unui nou proiect muzical propriu, No Boundaries, prin care și-a propus nimic mai mult decât să exploreze noi tărâmuri muzicale. De atunci a trecut un pic mai mult de un an și a apărut prima lansare sub acest nume care depășește orice limită: Modular Pursuits (Daphni Remixes).

Planet E Communications este încă din 1991 casa de discuri care creează trendurile și impune artiști. Iată că după 20 de ani încă nu și-a pierdut acest statut. Este de așteptat ca cel care va duce sunetul acestei case de discuri să fie nimeni altul decât cel care a și fondat-o, Carl Craig, împreună cu un artist care, după data acestei lansări va fi pus pe harta scenei mondiale, Daphni.

Inițial, Modular Pursuits nu a fost decât un disc experimental care nu avea nimic de-a face cu ringul de dans. Chiar producătorul îl descria ca fiind „Production enhancement instrument Dj Companion”; nimic mai mult decât sunete care să fie samplate.

În forma de față, bucățile inițiale au fost dezmembrate și rearanjate într-un nou mulaj, la care s-au adăugat și câteva vocale, iar rezultatul pare a fi Detroit Techno reinventat. E ca și cum 1990 s-ar fi întâmplat în 2011 și totul se datorează sintetizatoarelor folosite. Carl Craig a renunțat total la Roland și a trecut la noile Cwejman, sintetizatoare mai moderne, apărute în ultimii 10 ani. Diferența este evidentă prin calitatea sunetelor, mult mai calde și mai precise decât până acum.

Din păcate va mai trebui să așteptăm un pic până Modular Pursuits (Daphni Remixes) va fi lansat. Data preconizată este 4 octombrie și, deși discul va fi foarte interesant, mai interesante vor fi următoarele producții No Boundaries.