Cel mai mare proiect de artă colectivă din lume: Red Bull Colective Art

Cel mai mare proiect de artă colectivă din lume: Red Bull Colective Art

Proiectul Red Bull Collective Art aduce conceptul Cadavre ExquA­s în era digitală. Pune-ți și tu amprenta în cel mai spectaculos proiect de artă colectivă din lume. Cadavre ExquA­s este o tehnică de creație colectivă introdusă prima data de suprarealiști în jurul anului 1925. Este metoda prin care cuvinte și imagini sunt alăturate în mod colectiv într-un ansamblu. Această compunere este realizată de mai mulți participanți, pe rând, fiecare având ca punct de pornire finalul lucrării anterioare, în scopul creării unei piese unice de artă colectivă.

Timp de două săptămâni, Red Bull Art Collective va permite artiștilor din toată lumea să participe în acest proiect, produsul final urmând să fie o piesă de artă la scară internațională, fără precedent.

Red Bull Collective Art este deschis tuturor, de la designeri și artiști la fotografi și scriitori a€“ singură condiție fiind că persoanele respective să împărtășească un interes comun a€“ scopul de a crea și de a-și împărtăși lumii creația. Prin acest proiect, Red Bull în parteneriat cu Adobe oferă talentelor din toată lumea șansa de a participă la crearea a ceea ce ar putea deveni cea mai mare și diversificată operă de artă din lume.

Cum funcționează

Piesa centrală a proiectului Red Bull Collective Art este site-ul. Acesta este un instrument care facilitează contactul și interacțiunea cu surse de inspirație și oameni din toată lumea.
www.redbullcollectiveart.com

Participanții se înscriu online și își vor putea alege un interval de timp în care să intervină cu contribuția personală. Participanții pot pur și simplu să descarce modelul și pot prelucra în orice mod doresc imaginea, care va fi apoi încărcată și adăugată operei de artă finale. Proiectul va fi unul global, orice artist putând să-și pună amprenta personală asupra proiectului.

Cu participanți din 85 de țări, Red Bull Collective Art va crea o piesă de artă colectivă unică și care va fi apoi vizionată de o audiență globală atât online, cât și în cadrul unor expoziții de artă. Din România, trei artiști au fost invitați să dea startul acestui proiect: Andrei Toader cunoscut în lumea artistică sub pseudonimul de Argaetic (curator, cofondator „Imbold, Galeria”, locul 3 la Red Bull Art of Can 2011), Marius Alexe aka Francezu (pictor, artist tatuaje) și Cosmin Iluc aka The Fly (artist urban), proiectele lor fiind deja vizibile pe redbullcollectiveart.com.

Înscrierile se pot face pe site-ul redbullcollectiveart.com până pe data de 23 martie 2013.