XAMIGA - Unsolved Universe [RH X-3]

XAMIGA – Unsolved Universe [RH X-3]

Xamiga este cel mai recent proiect plăsmuit de Legowelt alături de Sheela Rahman, care deși este lansat de ceva vreme, nu am reușit să ne oprim asupra lui. Lansarea de debut a acestuia este Unsolved Universe și suntem convinși că vor mai urma multe lansări.

Din fericire, stilul abordat de Legowelt pare să crească în popularitate pe măsură ce apar tot mai multă proiecte secundare și sperăm ca cererea pentru acest tip de sunete să nu se oprească din creștere doar aici. Lansarea conține doar trei piese, Kermit’s Day Out, Unsolved Universe și Wolfpack care prezintă un sunet brut plin de armonii bogate. 

Sunetul Xamiga pare a avea mai mult succes decât ceea ce a făcut Legowelt până acum pentru că este mult mai melodios. Atingerea feminină se simte nu numai în atmosfera creată ci și în ritm și compoziție, iar piesele sunt mai aerisite așa, chiar mai digerabile și mai atractive pentru ascultătorii nou veniți. Cea mai semnificativă diferență între acest sunet și ceea cu ce ne-am obișnuit este simțită în ierarhia sunetelor. Dacă până acum totul era centrat pe elemente de ritm cu bătăi clare, acum accentul s-a mutat pe elemente de ambianță, precum armonii și șoapte, care trag toată piesa după ele.

Sheela Rahman pare a-l completa pe Legowelt și nu credem că totul se petrece doar la nivel profesional. Important este că sunetul pe care cei doi îl produc funcționează foarte bine și sperăm să nu mai treacă mult până la primul lor album împreună. Premisele sunt foarte promițătoare.

lansarea este disponibilă pe Rush Hour