Nume noi la Peninsula

Nume noi la Peninsula

Unul din superstarurile mondiale ale muzicii reggae, Alborosie, va cânta la Festivalul Peninsula, în prima zi a evenimentului. Tot din categoria superlativelor, vor mixa în Cluj-Napoca, pe Valea Gârbăului din Pădurea Făget, între 18 și 21 iulie, și cei mai cunoscuți DJ-i ai Ungariei, Sterbinszky și Julian, iar pe 19 iulie va concerta și consacrata trupă clujeană Altar.

Alborosie este un artist polivalent. Originar din Sicilia, acum locuiește în Jamaica și are o impresionantă coamă de tip rasta. Nu doar vocea îl recomandă, ci și talentul de DJ și compozitor, iar când înregistrează în studio cântă la aproape toate instrumentele care îi animă piesele. Alborosie este un cetățean al lumii, un maestru al reggae-ului tradițional, care a identificat și drumul către viitorul acestui gen muzical. Unul din cele mai mari staruri internaționale ale reggae-ului, el își va lansa noul album, Sound the System, pe 1 iulie, iar în cadrul turneului de promovare una din primele opriri va fi la Festivalul Peninsula, în data de 18 iulie. În ciuda denumirii discului, concertul starului nu se va baza pe un “soundsystem”, ci va include o duzină de muzicieni.

Din 1992, de la vârsta de 15 ani, Alborosie este un membru activ al scenei de reggae, adică încă din momentul în care a pus bazele primei sale formații, Reggae National Tickets. În 2001 s-a mutat în Jamaica, unde a fost sunetist și producător pentru staruri precum Wyclef Jean sau Manu Chao, după care și-a proclamat viziunea rastafari cu hituri ca Herbalist, Kingston Town sau Rastafari Anthem.

Cel mai mare DJ din istoria muzicii electronice din Ungaria,  Sterbinszky revine la Festivalul Peninsula, pentru a mixa în fața numeroșilor fani pe care îi are în zona Ardealului. Colegul său de breaslă, Julian se învârte de aproape 20 de ani pe scena muzicii electronice, dovedind că are calități atât de DJ, cât și de producător. Timp de cinci ediții consecutive (între 2008 și 2012) a participat la Festivalul Delahoya, iar anul acesta a venit timpul ca Julian să animeze petrecerea și la Festivalul Peninsula.

După o absență de patru ani, ALTAR se întoarce pe scena Peninsulei, unde va prezenta “Rapsodia Româneasca”, un nou  show-concept ultra-dinamic, ancorat în actualitate din toate punctele de vedere: rock de calitate cu inserții electro și etno-folclorice, proiecții video spectaculoase, un adevărat spectacol audio-vizual de calibru internațional, ce nu trebuie ratat.

Concerte anunțate la Festivalul Peninsula:

18 iulie: Kaiser Chiefs (UK), Paul Kalkbrenner (DE), Alborosie (JAM/IT), Utah Jazz & Stamina MC (UK), Șuie Paparude, Lemon Bucket Orkestra (CAN), Luna Amară, Acapella WindSingers (HU), Magda Puskas & friends, Mushroom Story, Theory Of Mind, Sky Swallows Challenger, Satelittes, Natif, Mojo Barrel, Blood Print, Rubik’s Cube

19 iulie: Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra (SRB), DragonForce (UK), Benga (UK), Camo&Krooked (A) feat. MC Youthstar (UK/FR), The Sweet Life Society (IT), Lemon Bucket Orkestra (CAN), Altar, Sterbinszky (HU), The Amsterdams, Zadar, Traff!c, Baba Dochia, Kaleidonescu, Lights Out, Persona, Pistol Cu Capse, Quantum Drive, Astero, SoNaked, The Kryptonite Sparks

20 iulie: Ska-P (ESP), Marky Ramone’s Blitzkrieg (US), N.O.H.A. (CZ, DE, US), Julian (HU), Niște Băieți, Zadar, Traff!c, Hot Club de Cluj, Diamonds Are Forever, White Walls, GoodBye To Gravity, Roadkill Soda, Breathelast, Scars Of A Story, Rock `n Ghena, Divided By Perception

21 iulie: RotFront (DE), Ocho Macho (HU), Grimus, Ska-nk, Rehab Nation, Relative, Dirty Shirt, Ultimu’ Nivel, Methadone Skies, Nomega, .ROM, Marinel Petreuș și Gheorghe Pârja

Festivalul Peninsula are loc între 18 și 21 iulie în Cluj-Napoca, pe Valea Gârbăului. Biletele pot fi achiziționate pe site-urile eventim.ro, eventim.hu și eventim.de, precum și în rețeaua Eventim. Ca noutate, anul acesta organizatorii au pus în vânzare două tipuri de abonamente în funcție de opțiunea privind folosirea camping-ului și a facilităților aferente. Până pe 17 iulie prețul unui abonament este de 180 de lei,iar la fața locului poate fi achiziționat cu 210 lei. Abonamentele care includ facilitățile de campare costă 210 lei (până pe 17 iulie), respectiv 240 de lei (la fața locului). Biletul de o zi costă 70 de lei până pe 17 iulie și 90 de lei dacă este cumpărat de la intrarea la festival.

Festivalul Peninsula are loc cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca. Sponsori principali sunt Ursus și Pepsi. Parteneri media principali: Kiss FM, Zile și Nopți, Grupul Adevărul.