Umek și noi confirmări la Peninsula!

Umek și noi confirmări la Peninsula!

Fanii muzicii electronice primesc o veste bună din partea organizatorilor Festivalului Peninsula, deoarece în a doua zi a evenimentului în cortul Freedom Music Arena va mixa unul din cei mai cunoscuți DJ-i de tehno din lume, slovenul UMEK. Oferta festivalului, care se va desfășura între 18 și 21 iulie în Pădurea Făget din Cluj-Napoca (zona Valea Gârbăului), mai include și un concert Kistehén (19 iulie) și Intim Torna Illegál (21 iulie), dar și un recital MODIWO, la scena „Insula” Janis (Vama Veche), în data de 21 iulie. Totodată, trupa Coma va cânta pe 20 iulie la Peninsula.

Uroš Umek și-a descoperit vocația de DJ în urmă cu 20 de ani și de atunci este un reprezentant de vârf al Sloveniei, în lumea tehno. După ce a devenit cunoscut în toată Europa cu tehnica lui demnă de apreciere – folosește câteodată și patru pick-up-uri, simultan – și-a păstrat locul fruntaș printre marii DJ ai genului și a mixat într-o serie de turnee. Potrivit paginii personale, UMEK este,  cel mai probabil, cetățeanul sloven care a rezervat de cele mai multe ori un bilet de avion, având în vedere că anual are peste 100 de apariții la petreceri din Europa, America de Nord și de Sud. În ciuda succesului continuu, UMEK nu s-a cramponat la un singur stil: în piesele pe care le-a lansat anul acesta are și influențe de house, iar noua combinație va putea di testată pe 19 iulie în Freedom Music Arena.

Intim Torna Illegál, produce una din cele mai nebune ritmuri de rock din Ungaria, devenind o perlă rară a acestui gen muzical. Sunetele vibrante , cântecul tăios și mesajele marcante ale trupei sunt într-un dute-vino continuu între scenă și public. Pilonii formației (Dorogi Péter, Gálos Ádám, Kiss Sándor și Nádasdi János) oferă oricărui fan, ahtiat după muzică bună și petrecere, fie sprijin prin versurile metaforice, fie un zbor halucinant pentru spirit, lansând ascultătorul într-un vârtej nebun al distracției. Brigada vulcanică reușește să aducă în fața fiecărei mulțimi valuri de energie pozitivă în care îi învăluie pe toți cei care sunt pătrunși de muzica lor. În data de 21 iulie, ne vom lăsa spiritul pătruns de muzica celor de la Intim Torna Illegál, la Peninsula și vom putea înțelege plasticitatea rândurilor de mai sus.

Formația Kistehén a găsit calea de a ieși din criza actuală care planează asupra culturii și oferă fanilor un produs de calitate, cu un sunet mult mai șlefuit și mult mai bine gândit. Această orientare înspre satisfacerea poftelor unui public pretențios și orientat spre un sound înalt după standardele calității muzicale este deviza de succes a trupei. Pentru a accentua și mai mult tendințele culturale , Kistehén a început implicarea poeților în scrierea versurilor,  încununând astfel crezul lor artistic cu un produs cultural puternic pliat pe nevoile actuale ale muzicii rock. Acesta este drumul pe care l-au ales în cariera muzicală. Este o cale unică , puternic amprentată de artă și doar în acest fel, cred membrii trupei Kistehén, vor putea sculpta o opera dăinuitoare. Veți putea fi martorii acestei opere  pe 19 iulie , în cadrul Festivalului Peninsula.

Inedita trupă „MODIWO” este una dintre prezențele originale și dinamice din peisajul muzical actual. Stilul, definit ca alternative world music, îmbină armonios genuri contemporane (pop, rock, dubstep, symphonic, new age, electronic) cu motive culturale din întreaga lume. Orchestrația captivează printr-o varietate de instrumente neconvenționale precum: didgeridoo, shakuhachi, djembe, caval, drâmba, kazoo etc. Instrumentele clasice precum flautul, clapa, chitara bas, setul de tobe etc. stau la baza unui mix modern și surprinzător prin caracterul său. Astfel, publicul peninsular va avea ocazia să pornească într-o călătorie de la un continent la altul făcând cunoștință cu originalitatea sunetului Modiwo.

Concerte anunțate la Festivalul Peninsula:

18 iulie: Kaiser Chiefs (UK), Paul Kalkbrenner (DE), Alborosie (JAM/IT), Utah Jazz & Stamina MC (UK), Şuie Paparude, Lemon Bucket Orkestra (CAN), Luna Amară, Acapella WindSingers (HU), Magda Puskas & friends, Mushroom Story, Theory Of Mind, Sky Swallows Challenger, Satelittes, Natif, Mojo Barrel, Blood Print, Rubik’s Cube

19 iulie: Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra (SRB), DragonForce (UK), Benga (UK), Camo&Krooked (A) feat. MC Youthstar (UK/FR), UMEK (SL), The Sweet Life Society (IT), Lemon Bucket Orkestra (CAN), Altar, Sterbinszky (HU), Kistehén (HU), The Amsterdams, Zadar, Traff!c, Baba Dochia, Kaleidonescu, Lights Out, Persona, Pistol Cu Capse, Quantum Drive, Astero, SoNaked, The Kryptonite Sparks

20 iulie: Ska-P (ESP), Marky Ramone’s Blitzkrieg (US), N.O.H.A. (CZ, DE, US), Julian (HU), Niște Băieți, Zadar, Coma, Traff!c, Hot Club de Cluj, Diamonds Are Forever, White Walls, GoodBye To Gravity, Roadkill Soda, Breathelast, Scars Of A Story, Rock `n Ghena, Divided By Perception

21 iulie: RotFront (DE), Intim Torna Illegál (HU), Ocho Macho (HU), Grimus, Ska-nk, Rehab Nation, Relative, Dirty Shirt, Ultimu’ Nivel, Methadone Skies, Nomega, .ROM, MODIWO

Festivalul Peninsula are loc între 18 și 21 iulie în Cluj-Napoca, pe Valea Gârbăului. Biletele pot fi achiziționate pe site-urile eventim.ro, eventim.hu și eventim.de, precum și în rețeaua Eventim. Ca noutate, anul acesta organizatorii au pus în vânzare două tipuri de abonamente în funcție de opțiunea privind folosirea camping-ului și a facilităților aferente. Până pe 17 iulie prețul unui abonament este de 180 de lei,iar la fața locului poate fi achiziționat cu 210 lei. Abonamentele care includ facilitățile de campare costă 210 lei (până pe 17 iulie), respectiv 240 de lei (la fața locului). Biletul de o zi costă 70 de lei până pe 17 iulie și 90 de lei dacă este cumpărat de la intrarea la festival.

Festivalul Peninsula are loc cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca. Sponsori principali sunt Ursus și Pepsi. Parteneri media principali: Kiss FM, Zile și Nopți, Grupul Adevărul.