Pete Tong la Festivalul Peninsula!

Pete Tong la Festivalul Peninsula!

O legendă a muzicii electronice poposește în penultima zi în Pădurea Făget, la cea de a XI-a ediție a Festivalului Peninsula: britanicul Pete Tong va mixa în Freedom Music Arena, sâmbătă noaptea.

În prima zi de festival vor cânta la Kiss Terrace Sarmalele Reci, de la ora 20, după care aici urmează un concert Negură Bunget. Tot în prima zi vor mixa în cortul muzicii electronice și Mango aka Modul și Subotage, iar vineri, 19 iulie, va fi rândul lui Oliver Capri și Horace Dan D să anime petrecerea înaintea celui mai popular DJ din Ungaria, Sterbinszky și a slovenului UMEK. La Kiss Terrace warm-up-ul pentru Benga va fi asigurat de SHVR (Shiver). La Peninsula vor reveni cei de la Subscribe (sâmbătă, 18.30, Kiss Terrace), precum și cea mai cunoscută trupă de metal din România – Trooper (duminică, ora 18.30, Kiss Terrace). Pentru prima oară la Peninsula va cânta și formația Robin & the Backstabbers (duminică, ora 22, Kiss Terrace).

Cariera muzicală a lui Pete Tong este practic o suprapunere cu întreaga existență a stilurilor acid house și electronic. De 22 de ani este cel mai important nume al postului Radio 1, e DJ rezident nu doar în Ibiza, ci mai nou și în Las Vegas,  a fost cap de afiș la cel mai prestigios festivalul din Europa, Glastonbury, și a avut rol de curator al unei scene muzicale din cadrul Bestival. Pe parcursului anului trecut, artistul și-a concentrat forța creativă de producător, în studio, alături de Paul Rogers și Dave Spoon, remixând melodiile unor artiști precum U2, Gorillaz sau Madonna. Pete Tong a semnat coloana sonoră la superproducții de box office precum The Beach,  24 Hours Party People, a compus muzica pentru pelicula Harry Brown, cu Sir Michael Caine în rolul principal, și tot mapamondul cunoaște titlul permiatului film It’s All Gone Pete Tong! DJ-ul va mixa în Freedom Music Arena pe 20 iulie.

O trupă foarte îndrăgită de peninsulari revine pe scena festivalului: Sarmalele Reci, adică Zoltan Andras&Co, îi vor face și la ediția din acest an pe fani să se simtă bine alături de „lăutarii  de oraș” care îi distrează pe oameni cântându-le despre “viața lor familiară” și reflectând realitatea într-un mod poetic. La Peninsula, sărbătorim anul acesta și 20 de ani de Sarmalele Reci!

Negură Bunget este o formație de black metal, înființată în 1995 care se autodescrie ca “o ceață densă care emană dintr-o pădure întunecată”. Cert este că trupa a devenit o prezență incitantă pe scena underground, iar albumul de debut Zîrnindu-să a fost lansat în 1996, fiind urmat și de alte discuri foarte bine primate de public precum Măiastru Sfetnic (2000), N Crugu Bradului (2002) sau Vârstele Pământului (2010). Cu mai multe turnee în străinătate la activ, peninsularii se pot aștepta la un concert cu putere, pătruns de spiritul transilvănean, pentru că după mai bine de 500 de apariții live Negură Bunget e pregătit să “dezlănțuie” puterea black metalului și în pădurea Clujului.

 Robin & the Backstabbers este una din cele mai plăcute apariții muzicale din ultimii ani din România. Înființată în 2010, la inițiativa lui Andrei Proca, poreclit Robin, formația a ajuns foarte rapid pe scenele celor mai importante festivaluri din țară și a fost invitată în repetate rânduri să cântă și înafara granițelor. Hituri precum Vânătoarea RegalăThe Sooner the Devil sau Bacovia Overdrive vor răsuna pentru prima oară la Festivalul Peninsula, în ultima seară a evenimentului!

Muzica celor de la Subscribe este o combinație pestriță de genuri de tot felul, de la progressive modern metal, care domină, până la folk, jazz, reggae, hardcore și funk. Încă de la albumul de debut – Sanity Has Left the Building  (2004) – băieții  au arătat că nu sunt doar talentați, dar au și simțul umorului.  Cariera lor a inclus concerte alături de Deftones, Katatonia, Nightwish sau Clawfinger, iar la Festivalul Hegyalja au înnebunit 30.000 de fani, în deschidere pentru Machine Head. Băieții revin la Peninsula pe 20 iulie.

Cea mai cunoscută trupă de heavy metal din România, Trooper, a fost înființată în urmă cu 18 ani, iar în ultimii zece ani a fost una din preferatele fanilor autohtoni ai genului. Au împărțit aceeași scenă cu nume sonore precum Manowar, Judas Priest, Iron Maiden sau Nazareth, iar în 2012 au cântat pentru prima oară și la Festivalul Peninsula. Anul acesta revin în concert, pe 21 iulie.

TATRATEA afterparties by wUnderBAR aduce la Peninsula DJ-i autohtoni de underground, licori fine și o locație excelentă unde poate fi consumat surplusul de energie de după concertele de la Scena Mare. Aici vor începe petrecerile mixate de DJ-i autohtoni, la ora 21 și vor ține până dimineața la ora șapte.

Concerte la Festivalul Peninsula:

18 iulie: Paul Kalkbrenner (DE), Alborosie (JAM/IT), Utah Jazz & Stamina MC (UK), Şuie Paparude, Lemon Bucket Orkestra (CAN), Sarmalele Reci, Negură Bunget, Luna Amară, Acapella WindSingers (HU), Mango aka Modul (HU), Subotage (HU), Magda Puskas & friends, Mushroom StoryTheory Of MindSky Swallows Challenger,SatelittesNatifMojo BarrelBlood PrintRubik’s Cube, Knock Out, Katapult, Indie Folker, Groovebert Band, Miklós György, Just D’Light, küb_beat & miu live act, Ugly Astronaut, Saboar, Yaghee, Sunkissed, Junker 32

19 iulie: Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra (SRB), Benga (UK), Camo&Krooked (A) feat. MC Youthstar (UK/FR), UMEK (SL), The Sweet Life Society (IT), Lemon Bucket Orkestra (CAN), AltarSterbinszky (HU), Kistehén (HU), Grimus (unplugged), The AmsterdamsZadarTraff!c, Baba DochiaKaleidonescuLights OutPersonaPistol Cu Capse,Quantum DriveAsteroSoNakedThe Kryptonite Sparks, Funkorporation, Autumn Hotel (unplugged), DNS, SHVR (ShiveR), Horace Dan D, Oliver Capri, Zenit Incompatible, Chionghee, RFDJ, Roxxete, Shimi, Frantic 34

20 iulie: Ska-P (ESP), Modestep (UK), Pete Tong (UK), Marky Ramone’s Blitzkrieg (US), Pete Tong (UK),  N.O.H.A. (CZ, DE, US), Subscribe (HU), Julian (HU), Niște Băieți, Ada Milea, Guilty Lemon, Domino, Zadar, ComaTraff!cHot Club de Cluj, Diamonds Are ForeverWhite WallsGoodBye To GravityRoadkill SodaBreathelastScars Of A Story,Rock `n GhenaDivided By Perception, No Sugar, Face Today, Tboys – Missile & Goranga, MZR, That Couch Funk Collective, Neatbik, Saboar, Ugly Astronaut 32

21 iulie: RotFront (DE), Intim Torna Illegál (HU), Ocho Macho (HU), Grimus, Trooper, Robinthe Backstabbers, Ska-nk, Rehab Nation, Relative, Dirty Shirt, Ultimu’ Nivel, Methadone Skies, Nomega, .ROM, MODIWO, Ţapinarii, Digital Sushi, küb_beat, Még 5 Perc, Okszimoron, Roxxete, Ruffie, Radu+, K-beat 24

Festivalul Peninsula are loc între 18 și 21 iulie în Cluj-Napoca, pe Valea Gârbăului. Biletele pot fi achiziționate pe site-urile eventim.roeventim.hu și eventim.de, precum și în rețeaua Eventim. Ca noutate, anul acesta organizatorii au pus în vânzare două tipuri de abonamente în funcție de opțiunea privind folosirea camping-ului și a facilităților aferente. Până pe 17 iulie prețul unui abonament este de 180 de lei,iar la fața locului poate fi achiziționat cu 210 lei. Abonamentele care includ facilitățile de campare costă 210 lei (până pe 17 iulie), respectiv 240 de lei (la fața locului). Biletul de o zi costă 70 de lei până pe 17 iulie și 90 de lei dacă este cumpărat de la intrarea la festival.

Festivalul Peninsula are loc cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca.  Sponsori principali sunt Ursus și Pepsi. Parteneri media principali: Kiss FM, Zile și Nopți, Grupul Adevărul.