Cajmere - Too Underground for the Main Stage [CAJ353]

Cajmere – Too Underground for the Main Stage [CAJ353]

Cajmere, cel de-al doilea pseudonim ca popularitate pentru Alan Curtis, după Green Velvet,  a pus pe piață în acest an albumul de debut, Too Underground for the Main Stage, deși lansează muzică de peste douăzeci de ani.

În ultimii ani mare parte a producătorilor cu tradiție pe scenă au intrat într-o perioadă de acalmie, probabil generată de intenția de reprofilare pe partea de administrare a mărcilor create de-a lungul timpului și această tendință pare a-l afecta și pe Alan Curtis. Deși Cajmere a fost proiectul de la care a început cariera muzicală a producătorului, acesta a ajuns să fie depășit la un moment dat de proiectul secundar Green Velvet până în 2007 când autorul a decis să se întoarcă la numele care l-a consacrat.

După patru albume și nenumărate lansări, Green Velvet mai există doar ca rampă de lansare pentru diverse colaborări, iar efortul creativ din partea d-lui Curtis este spre minim pentru că acesta este concentrat în renașterea Cajmere, proiect care într-un final primește atenția pe care o merită din partea creatorului.

Sunetul creat de Cajmere este definitoriu pentru scena anilor ’90 din vestul SUA și mare parte din acesta s-a păstrat de-a lungul anilor. El este renumit pentru folosirea bătăilor puternice de house, sunete funky și părți vocale bizare, iar acestea pot fi regăsite și în Too Underground for the Main Stage.

Albumul este o reiterare a sunetului caracteristic generat de acest proiect și cuprinde atât 10 piese noi cât și 9 clasice, dar remixate. Din păcate, opera nu prezintă o viziuni unitară, ci include o mulțime de colaborări dintre care-i amintim pe  Maceo Plex, Dajae, Jamie Jones, Dyed Soundorom și pe Gene Farris, așadar, lansarea este mai mult o compilație de piese. Cu toate acestea, sunetul caracteristic continuă să evolueze chiar dacă este captiv într-o nișă proprie și este plăcut să vedem un veteran care încă acceptă provocări.

Too Underground for the Main Stage reprezintă momentul de renaștere al lui Cajmere și de abia așteptăm să vedem ce urmează.

Too Underground for the Main Stage este disponibil pe beatport