Adam X / Perc - Ampere & Ohm [AX&P 001]

Adam X / Perc – Ampere & Ohm [AX&P 001]

Pentru noi cel mai fierbinte proiect al acestei toamne va fi colaborarea dintre Adam X și Perc în cadrul noii case de discuri care va fi administrată de cei doi, AX&P, iar discul de debut e cât se poate de proaspăt, fiind lansat de doar câteva zile.

Amândoi artiștii sunt într-o revenire de formă după ce au atins câteva puncte critice în cariera lor.

Momentul definitoriu pentru cariera lui Perc a fost apariția la Drumcode și Kompakt Extra în 2007 după care a devenit un obișnuit al CLR și al Stroboscopic Artefacts. Totodată, propria casă de discuri, Perc Trax, s-a transformat într-o marcă importantă, moment consfințit de lansarea unei mărci secundare Perc Trax Limited. Cu alte cuvinte, transformarea refugiului într-un spațiu public a impus ca refugiul să fie relocat. Așadar, artistul e pe val, iar acest nou proiect cu siguranță îi va crește cota.

După ce a creat senzație cu Traversable Wormhole, lansat în 2009 și care a rămas anonim până la un punct, Adam X a lăsat-o un pic mai moale cu munca de studio. Deși este recunoscut ca un producător foarte prolific se pare că munca depusă în cadrul acestui proiect a fost prea istovitoare și și-a impus reducerea aparițiilor. Ne-am așteptat ca izvorul inspirației sale să fie secat după turul de forță cu proiectul sus-amintit, dar se pare că rezerve mai sunt, nu doar pentru a continua munca, ci și pentru a asalta din nou scena.

AX&P va îngroșa rândurile mărcilor care promovează un sunet techno industrial și este motivată de succesul înregistrat de Traversable Wormhole. Probabil Adam X regretă, financiar vorbind, că nu a lansat seria la o marcă proprie ci sub CLR. Nu credem c-ar fi dus lipsă de fonduri suplimentare pentru sintetizatoare.

Ampere & Ohm are un sunet bazat pe munca lui Adam X care se reflectă în primul rând în structura celor trei piese. Influența lui Perc  se simte mai mult în ceea ce privește conținutul acestora, care este mult mai bogat în elemente brute, în contrast cu cele fine preferate, în general, de Adam. Combinația rezultată pare a nu aduce nimic nou, dar după primele bătăi e clar că produsul colaborării e mult mai infecțios decât ne-am așteptat. E rave în haine de techno și e de abia la început!

Adam X / Perc – Ampere & Ohm e disponibilă pe vinil