Deetron - Music Over Matter [MMCD040D]

Deetron – Music Over Matter [MMCD040D]

Deetron  a avut parte până acum de o carieră solidă dar lipsită de popularitate și este pe cale să ajungă la publicul larg pentru că tocmai a fost lansat cel de-al doilea album al său, Music Over Matter, care poate schimba lucrurile.

Renumele proiectului se datorează dedicației pentru un sunet fluid, care a fost realizat în ciuda obiceiului de a crea piese aglomerate cu sunete. Sam Geiser [Deetron] are o carieră de peste 15 ani în spate și s-a ghidat întotdeauna după ideea că muzica trebuie să transmită în primul rând senzații și emoții pozitive. Anterior, am mai spus că artistul este unul destul de subapreciat și că muzica sa ar trebui să se îndrepte spre un nou nivel. E adevărat că se îndreaptă spre ceva nou, dar nu e chiar ceea la ce ne-am gândit.

Music Over Matter a fost făcut public în 2012, iar în luna noiembrie a acelui an a fost lansat primul extras de pe acesta [Deetron Feat. Hercules & Love Affair ‎– Crave]. EP-ul a limpezit atmosfera în jurul albumul și a devenit evident că Deetron va deveni un pic mai comercial.

Music Over Matter este un album foarte plăcut, dar este un pic departe de lansările pe care le abordăm de obicei. Elementele vocale sunt predominante în lansare, iar mesajul transmis este unul foarte direct pentru că autorul a renunțat la subtilități. E ușor să transmiți un mesaj când cineva ți-l rostește. Totodată, albumul este plin de colaborări cu artiști hip, populari pentru oare-ș-ce motive. E suficient să-i menționăm pe Seth Troxler, Ben Westbeech, Hercules & Love Affair, Fritz Kalkbrenner și pe Justin Chapman pentru a vă face o idee despre ce e vorba. Ne așteptăm să vedem câteva piese de aici devenind chiar hit-uri.

Music Over Matter este un album la limita pop-ului și l-am abordat pentru a remarca momentul de răscruce în cariera lui Deetron. Având în vedere că primele sale lansări sunt compuse în spiritul anilor 2000, a parcurs o distanță stilistică destul de mare și nu greșim să spunem că producătorul are una dintre cele mai interesante cariere muzicale de pe scena electronică. Suntem foarte curioși cât de adânc se va aventura în publicul larg și ce urmează după aceasta. 

Deetron – Music Over Matter este disponibilă pe juno