Red Bull Music Academy prezintă Kings & Queen of Generation Boiler Room

Red Bull Music Academy prezintă Kings & Queen of Generation Boiler Room

Red Bull Music Academy, zâna buna și vrăjitorul din Oz al dialogului global al muzicii, entitatea ce propulsează pe scena mondiala toate talentele nedescoperite ale comunităților virtuale, prezintă un eveniment care ii aduce in fata publicului fix pe cei mai reprezentativi artiști care au absolvit anul acesta ediția a 15-a a Academiei care a avut loc la New York.

Sunt artiștii unei noi generații care reușește, poate pentru prima dată în istorie, sa se exprime la fel de bine în cel putin doua medii artistice, folosind limbaje diferite. Și nu vă gândiți la ceva abstract, nu, pentru ca acești tipi crescuți de Youtube și Boiler Room, Ableton și Internet 2.0 (și, desigur, ceva facultăți, mastere sau studii DIY), și-au acordat instrumentele și sensibilitățile la propriul lor puls, care suna al naibii de bine, de intelectual și de visceral în același timp.

Pe scurt, dacă, în regatul unit al muzicii electronice – unde suntem mai conectați ca niciodată la chiar pulsul viitorului, reinventat din frânturi de trecut-prezent și din colaje de identități artistice remixate și multiplicate într-un joc de oglinzi în care realul devine din ce în ce mai virtual – ar exista un bal dat în cinstea acestor noi cavaleri ai explorării sunetului de către omul augmentat de tehnologie, Alexandra Pirici aka Ada Kaleh ar trebui sa fie gazda de onoare, Throwing Snw și Astroboyz, colegii ei de Academie, maeștrii de ceremonie, iar invitații aleși unul și unul din crema anului care trece. De aceea evenimentul se cheamă cum se cheamă, o lansează oficial în Romania pe Ada Kaleh, e în noiembrie și sigur nu va fi ultimul bal (de gen:)

 Mai sofisticați, mai talentați, mai conectați, artiștii care o vor seconda pe Alexandra Pirici/Ada Kaleh în aceasta seara, în nici o ordine particulara, susțin cu brio noul trend, fie ca oferă o viziune proprie a ceea ce ar trebui producția și versiunea live a muzicii electronice de azi, fie ca aduc o varianta originala și irezistibila a melanjului de piese rare, referințe reverențioase la clasici și sonorități care vin din cele mai fierbinți zone ale muzicii de dans contemporane.

ADA KALEH (RO)
Biografia proiectului Ada Kaleh s-a țesut rapid în textura muzicii globale: la puțin timp după lansarea acestuia într-un cerc restrâns de prieteni, Alexandra Pirici a debutat live direct la New York în cadrul Red Bull Music Academy.  Serios-neserios (pagina contului de facebook se numeste Ada Kaleh with Beard), proiectul său este o explozie de pop electronic deconstruit în forță de o artistă care a luat-o sistematic pe lângă cărările bătătorite ale producției de muzica de gen. Alexandra reușește sa facă atât boxele cât și spiritul sa vibreze, cu versurile și vocea ei alien like descoperind o alta persoană decât cea cunoscuta publicului pentru prestațiile în care socialul se întâlnește cu politicul, iar arta monumentala și clasicizanta cu ironia, auto-ironia și cultura urbana.

Ada Kaleh live in the Boiler Room NYC
Red Bull Music Academy Radio: Ada Kaleh live
Soundcloud
Facebook

THROWING SNOW (UK)
Ross Tones aka Throwing Snow a absolvit în 2013 ediția a 15-a a Red Bull Music Academy New York, după ce în 2012 și-a lansat primele două materiale discografice, EP-urile Clamor și Aspera, la noul sau label Snowfall. Se poate lăuda cu aprecierea unora ca Thom Yorke sau Giles Peterson pentru crearea și explorarea unor peisaje sonore vibrante, stranii și în același timp reconfortante. Combina familiarul și nefamiliarul în muzica pe care o produce, folosind mult field recording, elemente de folk, world music și electronica, la care adaugă esența emoțională extrasă din stiluri apuse. Când nu creaza genul de piese de club care fac barurile sa vibreze, mixeza ca DJ, își conduce propria casă de discuri și lucrează la una din cele mai solicitate agenții de consultanta în muzica din Soho. Unul din lucrurile pe care acest fost student în astro-fizica le înțelege mai bine decât multi alții este ca deși un cântec este o borna care trimite atât înainte cât și înapoi, căutarea continua la infinit.

Throwing Snow Live in the Boiler Room
Red Bull Music Academy Radio: Throwing Snow live in the Boiler Room
Soundcloud
Facebook

ASTROBOYZ (ES)
Pentru ca tot am menționat mai devreme domeniul astro-fizicii, următorul pe lista este un inginer de sunet din Galicia, coleg de Academie cu Ada Kaleh și Throwing Snow, care s-a mutat în metropola Barcelonei acum câțiva ani și care poarta numele Astroboyz. Original un punk rocker, Alexandre și-a început proiectul Astroboyz în 2007 și a lansat pe Internet diverse piese până să ajungă să se combine cu Struments Records pentru primul sau 12”, Pianobatacazoo. Astroboyz are un fetiș special pentru soundtrackurile de film, a studiat compoziția de film la Universitatea de Muzica din Barcelona, și este un multi-instrumentist care a absorbit mai mult decât influențele obișnuite, astfel încât piesele sale cu linii de bass tropical programat și sintetic sunt abil însoțite de orchestrații și aranjamente subtile. Dacă ai visat vreodată cu ochii deschiși la un viitor apocaliptic în care robotii se lupta cu robotii, fii convins ca arheologii de maine vor susține ca Astroboyz a prevăzut demult totul, cu singura diferență ca profețiile lui au forma sunetelor și pot fi dansate.

Astroboyz DJ Mix @ Boiler Room
Red Bull Music Academy Radio: Astroboyz @ BoilerRoom NYC
Soundcloud
Facebook

GERD JANSON (DE)
Gerd Janson este unul din cei mai iubiți membri ai echipei Red Bull Music Academy, un DJ înzestrat cu capacitatea de a dezgropa rarități  care fac soldurile sa fie zguduite de cutremure iar sprâncenele iubitorilor de muzica sa se arcuiască în extaz. Fost un scriitor frecvent pentru revistele Groove și reviste Spex, Gerd Janson poate fi găsit deseori în juice barurile din aeroporturi, ca parte a circuitului DJ-ilor internationali. Iar asta mai ales atunci când nu scoate discuri semnate de Move D, Radio Slave, Tensnake și alții asemenea la propriul său label Running Back.

Gerd Janson live @ Boiler Room Madrid
Facebook

ARME (RO)
Vara asta, doi bro români, Brobert și Brogdan, cunoscuți publicului pentru proiectele Arapaima și EMPT, au fuzionat pentru a crea un proiect de live house/garage care are misiunea de a explora un teritoriu sălbatic și totodată solar, în care se întâlnesc percuții puternice și voci care aluneca deasupra unor linii de bass ce fac paharele de pe bar sa danseze. Muzica lor e un citat (auto)ironic din clasici și o referință la zone acute contemporane ca Jersey house sau ballroom house. Nu degeaba EP-ul lor de debut, lansat la 6 luni după crearea proiectului, poarta numele de Indian Summer.

Facebook

VILLΛGE (RO)
Tipul de mutant clasic activând cu succes pe frontul vizual și ulterior pe cel audio, ViLLΛGE s-a ocupat multa vreme cu partea vizuala a evenimente puse la cale de cel mai viguros și coerent concept autohton de music label, brand event, net radio, music promoter, care se cheamă Origami Sound. A fost inevitabil sa nu se apuce și el de muzica, iar când a făcut-o s-a dovedit ca a găsit rețeta perfectă a pieselor care agață irezistibil publicul, cu o combinație unica de chimie intre R&B, future beats, voci alterate și alte elemente particulare ce au făcut din el copilul teribil al bass music locale.

Facebook

Colectiv Club
Str. Tabacarilor nr. 7
ora 22:00
Intrare: 20 lei

© @ RBMA