Population One - Reducible Expressions [REDUCTION TWO]

Population One – Reducible Expressions [REDUCTION TWO]

Terrence Dixon a avut un an neobișnuit de productiv, nu numai pentru el, cât și pentru pseudonimul său Population One și, pentru că încă nu s-a terminat anul, pare dispus să nu se oprească, deocamdată lansând Reducible Expressions.

Semnalul revenirii sale în forță a fost dat de albumul lansat în 2012 From The Far Future Pt. 2, iar la scurt timp a apărut vestea că pregătește o casă de discuri proprie, Reduction, dar nu ne-am așteptat să fie chiar atât de decis cu revenirea sa. În anul care a urmat acestor două evenimente el a realizat mai multe decât au realizat mulți artiști în ultimii 10 ani. Așadar, într-un timp foarte scurt a reușit să marcheze apariții la Delsin, Harbour City Sorrow, Chronicle, Rush Hour Recordings, Thema și Knotweed Records, iar astfel a redevenit o forță pe scena techno.

Terrence Dixon este un producător cu o istorie foarte bogată pe scenă și sunetul său este foarte bine ancorat în câteva repere îndelungat exersate. Reduction este canalul de care artistul avea nevoie pentru a sedimenta aceste repere și pentru a contamina scena cu ele, iar deocamdată a publicat doar trei discuri. Casa de discuri vine cu un concept muzical foarte bine definit și de abia așteptăm să vedem mișcarea crescând. Lansarea de debut a fost intitulată A Simpler Form  și a fost interpretată drept The Rewriting Of An Expression Into A Simpler Form, [rescrierea expresiei într-o formă mai simplă]. „Expresia” este, desigur, detroit techno, care va beneficia de o reinterpretare într-o formă avangardistă. Terrence Dixon începe să își contureze imaginea de om renascentist al genului și, dacă e să-i ascultăm producțiile, nu e departe de adevăr.

Reducible Expressions este discul care vine să întărească afirmația anterioară și să înlăture temerile celor care credeau că misiunea va fi una temporară. Autorul pare a avea suficient material pregătit pentru a-și susține casa de discuri, întrucât nici nu se mai obosește să denumească piesele, iar fiecare disc este un manifest în sine. Cele trei piese de pe disc întruchipează sunetul ideologiei expuse mai sus. Toate sunt animate de un ritm constant și alert, peste care sunt presărate elemente detroit techno.

Reduction  se remarcă a fi casa de discuri de urmărit a anilor următori, dar după cât de repede se mișcă Terrence Dixon, va fi vorba de luni, nu de ani. Singura necunoscută e greutatea colaboratorilor pe care-i va atrage marca.