Red Bull Music Academy Night prezintă Ulf Eriksson (SE) și Vlad Caia (RO)

Red Bull Music Academy Night prezintă Ulf Eriksson (SE) și Vlad Caia (RO)

Red Bull Music Academy îi prezintă pe Ulf Eriksson și Vlad Caia, sâmbătă, 7 decembrie, în club Control. Doi laureați ai Academiei și totodată doi artiști reprezentativi pentru ceea ce se poate numi muzică electronică cu personalitate, fac să conviețuiască în perfectă armonie texturile ambientale, techno-ul elegant și house-ul pur sânge.

Pe lângă trecutul care îi leagă de Red Bull Music Academy, filosofia si gusturile similare, Ulf Eriksson și Vlad Caia mai au în comun și faptul că amândoi sunt în spatele a două case de discuri care reprezintă orice altceva decât simple întreprinderi de house sau techno.

Ulf Eriksson

La Kontra Music, Ulf Eriksson lansează sunete care pun muzicianul înaintea producătorului și acoperă diferite zone ale spectrului sonor, fără a se abate de la un principiu de baza: acela de a promova artiști care transforma gândurile și emoțiile în muzică, nu doar simple producții care pot satisface cerințele scenei de dans. Albumele semnate de Jason Fine sau Jonsson/Alter, lansările de 12” ale lui a lui Luke Hess sau Agaric, ca și remixurile briliante ale lui Marcel Dettmann, Move D, Shed, Jus Ed, Ben Klock, Donato Dozzy sau Heinrich Mueller, alcătuiesc un portret complex al lui Ulf Eriksson și al deschiderii extraordinare a labelului pe care îl conduce.

rbmaradio.com/shows/ulf-eriksson-sonar-sessions-2013
rbmaradio.com/shows/ulf-eriksson-live-at-culture-box
rbmaradio.com/shows/ulf-eriksson-kontra-musik-moodwing-session

Vlad Caia

De la prima sa lansare din 2007, Vlad Caia face o muzica care impresionează prin producție, dar în care prioritare sunt experimentul, caracterul de funk și calitatea piesei. Cu lansări la mărci ca Horizontal, DSOR, Next Dimension, Supernatural și Dirty Box – pentru a numi doar câteva – Vlad Caia se concentrează în prezent asupra laturii mai experimentale ale lucrurilor, aliniat la același principiu conform căruia genurile sunt plictisitoare iar muzica este fun. Modalitățile inovative de a depăși constrângerile genurilor standard și de a găsi noi cai de abordare a sintezei sunetului și a aranjamentelor, sunt vizibile în conceptul și semnătura sonora a casei de discuri Amphia, pe care Vlada Caia a înființat-o cu Cristi Cons în 2011.

rbmaradio.com/shows/vlad-caia-live-at-secretsundaze

2013.12.07control