R-A-G - Life [LXRC 15]

R-A-G – Life [LXRC 15]

E greu de crezut că o superechipă de producători cum sunt cei adunați la R-A-G [Aroy Dee, Marco Spaventi și G String, adică Gijs Poortman] ar avea probleme în a găsi o casă de discuri pentru a-și publica muzica plină de personalitate însă de data aceasta avem rara ocazie de a-i vedea exilați la Lux Rec cu Life.

Lux Rec este o marcă de aceeași vârstă cu proiectul care semnează această lansare și are misiunea de a explora elementele care au stat la baza sunetelor dance cu intenția de a le redefini și reforma. După trei ani scurți de existență marca a ajuns deja la 15 lansări, fiind una dintre cele mai prolifice din domeniu. Din păcate, a eșuat în a atrage un public mai mare pentru că nu a reușit să atragă contribuitori din eșaloanele superioare ale scenei chiar dacă unii dintre cei anteriori au crescut mult de la data contactului. Aici intervine Life, care are rolul de a adăuga un pic de greutate catalogului.

Sunetul Lux Rec este destul de aparte. Liniile acide sunt suprapuse peste un ritm house bogat în sunete de sintetizatoare, iar bătăile specifice techno sunt folosite în contra-timp cu aranjamentul popular. Combinația este inedită, dar își atinge fără probleme scopul. Ritmul este destul de infecțios, iar ruperile de ritm proaspete prind la fel de repede. Dintre cele trei piese de pe Life două se înscriu în tiparul casei de discuri, anume Repression și Disorder, iar cea de-a treia, OD, are un sunet mult mai brut decât standardul. Nu veți avea parte aici de atmosfere complicate ci doar de ritmuri foarte bine animate.

Lansarea nu este făcută pentru a inova ci pentru a atrage atenția asupra sunetului care se construiește la această marcă mică din Zurich. Din câteva vedem, Lux Rec  are toate șansele de a deveni casa de discuri cu cea mai rapidă ascensiune a acestui an.

Discul vine la pachet cu cod de download pt mp3 pe juno


Lux Rec pe facebook / soundcloud