TRAILER: Filmul despre Red Bull Music Academy

TRAILER: Filmul despre Red Bull Music Academy

Aniversăm 15 ani de RBMA alături de Brian Eno, Erykah Badu, Nile Rodgers, Richie Hawtin și nu numai.

Pe parcursul celor 15 ani de existență,  Red Bull Music Academy  a însemnat multe lucruri, pentru mulți oameni. Totul a început în Berlin, în 1998, iar apoi orizonturile și ambițiile s-au mărit exponențial și nu a rămas niciun colț al universului sonic neexplorat prin sesiunile și evenimentele sale unice în domeniu.

Pentru a marca acești 15 ani de colaborări muzicale extraordinare, laureatul Premiului Leul de Aur, Ralf Schmerberg a regizat un documentar despre oamenii care au transformat Academia în ceea ce este astăzi.

Filmat la Red Bull Music Academy New York în 2013,  What Difference Does it Make? A Film About Making Music   vorbește cu pionieri precum Lee ‘Scratch’ Perry, Brian Eno, Philip Glass, Giorgio Moroder, Erykah Badu, Nile Rodgers, Rakim, Skream, Q-Tip, Ken Scott, Thundercat, Richie Hawtin, James Murphy, Debbie Harry și multi alții. Ei, fie ca participanți sau lectori, împărtășesc experiențele personale legate de aceasta celebrare mondiala a muzicii.

Cu o imagine cinetica, specifica lui Schmerberg, filmul intenționează sa evoce atmosfera Academiei, unde ideile noi și colaborările artistice se îmbină pentru a crea sunete inovatoare și captivante. What Difference Does it Make? A Film About Making Music va avea premiera în cinematografele din toată lumea pe 17 februarie și va putea fi urmărit online începând cu ziua următoare.

© @ RMBA