CHICANE (DJ SET) în premieră în România!

CHICANE (DJ SET) în premieră în România!

Da, este pentru prima oara când Chicane vine în România în postura de DJ, nu în formula să Live!

Line-up: Chicane (DJ Set), Snatt & Vix /// Data: Sâmbătă, 5 Iulie, 2014 /// Locație: Arenele Romane (în Parcul Carol), str. Cuțitul de Argint nr. 3 /// Locația este de tip “open air” dar acoperită dacă plouă!!!

CHICANE (DJ Set): www.chicanemusic.com

Nick Bracegirdle este numele real al lui Chicane, care este considerat la ora actuală ca unul dintre cei mai buni producători/compozitori din Marea Britanie. Piesa care l-a propulsat în atenția tuturor a fost Offshore, apărută în decembrie 1996. Înainte de a fi lansata piesa era o favorita a lui Jose Padilla și era mereu auzită în forma sa ambientală la legendarele sesiuni din renumitul Cafe del Mar. După ce a remixat-o, Nick Bracegirdle a lansat-o în atenția marelui public și asa a devenit un succes enorm: s-a vândut în peste 100.000 de copii doar în UK și a apărut pe 130 de compilații. Deși a fost implicat în numeroase colaborări și proiecte („Disco Citizens”, „Rebel Transcanner”, „Sitvac”), Nick a avut cel mai mare succes ca membru al trupei Chicane.

Dacă ascultam muzica lui Chicane, nu o să ne miram că una din principalele influențe asupra să a avut-o albumul Oxygene al lui Jean Michel Jarre. Totul a început când Nick avea 11-12 ani și fiind în vacanta, a auzit piesa lui Jarre, o muzica pe care nu mai avusese prilejul să o asculte. La acea vreme studia pianul și chitara clasică și de aici probabil vine și simțul său pentru melodic. Dar acea piesa i-a schimbat total viziunea asupra muzicii. După mari eforturi a reușit să își cumpere 2 clape analogice și așa au apărut primele încercări în studio. O altă piesa care l-a marcat pe Nick a fost Anthem a eroilor rave, N-Joi.

Înainte de a-și începe cariera muzicala era student la design și după un business eșuat în domeniu, a hotărât să traiască mai greu, dar să facă ceva ce îi place: și acest ceva era muzica. Primul său proiect muzical a fost denumit Disco Citizens și alături de Nick se afla Leo Elstob. Primul single a fost piesa Right Here Right Now apărut sub egida Deconstruction Records în iulie 1995 și care a atins Top 40. Nemulțumit de label, în 1996 Nick Bracegirdle își creează propriul label, Modena Records și Cyanide Musicurmand o colaborare în continuare cu label-ul lui Alex Gold, Xtravaganza.

Nick și Leo își schimbă numele în Chicane și apare Offshore. Piesa a intrat direct pe locul 14 în topul englez, a fost locul I în topul Mixmag Buzz, în topul single-urilor de dans și în MTV Dancefloor Chart. În ciuda succesului, Leo Elstob părăsește Chicane și Nick rămâne pe cont propriu, dar continuă să lucreze la cele două proiecte ale sale: Chicane și Disco Citizens. În 1999 apare piesa Saltwater care a înregistrat un succes imens. Piesa includea și un sample din cântecul Theme From Harry’s Game, semnată Clannad. Dar în scurt timp, Nick o invita pe Maire Brennan în studioul său și reînregistrează partea vocala. Urmează și videoclipul care a fost filmat pe o plaja și în legendarul club Gatecrasher din Sheffield.

În aprilie 2000 apare al doilea album semnat Chicane: Behind The Sun. Albumul este o impresionantă mixtura de piese ambientale și piese dance pline de energie. În 2001 Chicane produce o compilație de muzică ambientală, cu numele Visions Of Ibiza, un dublu CD ce s-a bucurat de un real succes.

Albumele lansate de Chicane, precum şi single-urile „Saltwater”, „Don’t Give Up”, în colaborare cu Bryan Adams, „Stoned în Love”, cu Tom Jones, „Bruised Water”, cu Natasha Bedingfield, şi „Wake Up”, alături de Keane, au transformat Chicane într-un nume de referință pentru industria muzicală europeană.

În afară de proiectele personale, Nick a fost solicitat să remixeze multe piese ale unor artiști ca BT, Everything But The Girl, B Witched și Bryan Adams. El vrea să fie un muzician multi-orientat, de la albumele proprii până la muzica pentru filme și remixuri, „I want to do everything!” și după cum se prezintă situația, se pare că nu e departe.

Chicane a concertat în cadrul unor evenimente și în locații ce nu mai necesită nicio alta descriere : Creamfields, Ibiza, Glastonbury Festival, Ministry of Sound, Café del Mar, Luminosity, Trancemission, O2 Academy, și în cadrul mai multor evenimente alături de Brian Adams ca special act. ( Live at Slane Castle DVD ).

Chicane – Going Deep: http://youtu.be/4rJzS1NsqyY
Chicane – Poppiholla: http://youtu.be/5iBqhMfyoPU
Chicane – Offshore: http://youtu.be/uCEN4OCJ0DI
Chicane – Saltwater: http://youtu.be/ET1-6Bef9xU
Chicane vs. Natasha Bedingfield – Bruised Water: http://youtu.be/3kicvXDzirE
Chicane feat. Tom Jones – Stoned In Love: http://youtu.be/P-hj6xP6zu8

SNATT & VIX (DJ Set): www.snattandvix.com

Snatt & Vix reprezinta un duo de succes din România care a contribuit considerabil de-a lungul anilor la promovarea muzicii trance (gen de muzica visător și euforic capabil să genereze emoții puternice și excitarea minții) în România dar și dincolo de hotarele ei. Pentru ei muzica trance a devenit un fel de religie și mod de viață! Încă de la începutul anilor 2000 cei doi urmăreau și ascultau producțiile de acest gen promovate în cadrul unor emisiuni radio online. Următorul pas a fost lansarea în calitate de dj, pornind de la apariții modeste, apoi din ce în ce mai aclamați de public au început să fie prezenți în multe cluburi din România precum și la festivaluri și evenimente alături de nume mari ale muzicii electronice: Armin van Buuren, Tiesto, Markus Schulz, Paul van Dyk, Ferry Corsten, Above & Beyond, Sander van Doorn, Dash Berlin și multi alții. Emisiunea radio săptămânală semnată Snatt & Vix sub sigla „TrancENDancE ArenA” face parte din grila Vibe FM (cel mai popular post de radio de muzica electronica din Romania) de mai bine de 5 ani, prilej de a promova muzica trance de calitate și a continua pionieratul acestui gen în țară.

Seturile Snatt & Vix reprezintă o combinație de stiluri progressive, tech-trance și uplifting. Nu lipsesc vocalurile, ritmuri explozive și sunete înălțăoare pe gustul oricui. În 2010 cei doi și-au lansat primele producții fiind imediat remarcați de celebra casa de discuri Armada, care a și semnat majoritatea pieselor lor de până acum. Iată numai câteva dintre titlurile de succes de care ați auzit cu siguranță: ‘Cold Shower’ (feat. Alexandra Badoi), ‘Serenity Rush’, ‘At The End Of The Day’ (feat. Neev Kennedy), ‘So Far Away’, ‘No Angel’ (feat. Zara), ‘Blinded By The Lie’ (feat. Susana), ‘Late Night Getaway’, ‘In Stillness’ (feat. Kainos).

Snatt & Vix feat. Alexandra Badoi – Cold Shower: http://youtu.be/aub2XozlMvI
Snatt & Vix feat. Zara – No Angel: http://youtu.be/0of_zAAAqE8
Snatt & Vix feat. Neev Kennedy – At The End Of The Day: http://youtu.be/zuZGBDLu_Ow
Snatt & Vix feat. Susana: http://youtu.be/bH-OAtovbmM

Biletele pe Myticket.ro ( www.myticket.ro/retea ) și pe Bilete.ro ( www.bilete.ro/partners.asp ) la prețul de 30 lei. Pentru biletele categoria VIP la prețul de 60 lei cât și pentru acreditări de presă vă rugăm să luați legatura cu office@trancendance.ro La intrare, la Arenele Romane pe 5 Iulie, prețul unui bilet este de 50 lei iar accesul la VIP este 80 lei. Accesul minorilor la acest eveniment este interzis !

Facebook RSVP: http://www.facebook.com/events/455943631174971

chicane_arene