Deetron - Fabric 76

Deetron – Fabric 76

Scriam anul trecut, cu ocazia lansării albumului Music Over Matter,Deetron este pe cale de a-și câștiga locul în lumina reflectoarelor. Iată că a și sosit acel moment în care semnează ediția de vară a compilației Fabric, cea cu nr. 76.

Deetron este unul dintre producătorii cu o carieră decentă, dar care a avut prea puține momente de glorie de-a lungul acesteia, deși ea se întinde pe aproape 15 ani. După atâta timp, e ușor să-ți pierzi speranța că vei mai ajunge în vârful piramidei, dar din fericire el nu a abandonat niciodată această speranță.

Cariera sa nu iese în evidență prin colaborări cu artiști mari ci mai degrabă prin perseverența de care a dat dovadă. A devenit destul de devreme în carieră, în 2001, un obișnuit al casei de discuri Music Man, cu care încă colaborează. O dată ce a obținut aprobarea acestora i-a fost ușor să-și ia timpul necesar pentru a se perfecționa pe partea tehnică a sunetului, iar pe măsură ce își șlefuia abilitățile și numărul colaborărilor creșteau.

De abia în 2010 a început să fie remarcat la scară largă, dincolo de colecțiilor pasionaților, și a semnat mixul 159 al celor de la revista FACT, precum și de Raveline.de, În scurt timp a apărut și la LWE, RA, în 2012, și la XLR8R în 2013. Aceste apariții l-au consacrat drept un artist renăscut din toate punctele de vedere. Această apariție la Fabric consolidează această imagine și marchează un moment de maximă popularitate în cariera sa pentru că marca are cea mai extinsă bază de fani dintre cele cu care a colaborat până acum.

Fabric 76 este o compilație foarte bine gândită și are la bază o selecție de sunete foarte diversă. Nu ne așteptam să vedem într-un singur loc producții semnate de Redshape, Ripperton, Dj Sneak, Moderat, Galaxy 2 Galaxy sau Function,  dar dacă vă uitați peste lista de piese veți găsi combinații și mai ciudate de atât. Rezultatul este un set foarte fluid și dansant, plin de ritm și segmente vocale care a fost compus în principiu din piesele favorite ale autorului.

Nu era nevoie, dar Deetron ne-a arătat că perseverența va da întotdeauna roade, chiar dacă este mai târziu decât te-ai aștepta.

Lansarea va avea loc de abia pe 16 iunie, dar se poate precomanda.

Tracklist:

01 Johnny Blas – Picadillo (Carl Craig’s Breakdown Version) [Ubiquity]
02 Jaime Read – Timewave [Fragmented]
03 Baba Stiltz – Palats [Studio Barnhus]
04 SoulPhiction – Mind & Body [Philpot]
05 DJ Sneak – Who’s Knocking [Magnetic]
06 Juxta Position – Mercy [Misstress]
07 Redshape – Finizh [Running Back]
08 Ripperton – Searchin 4 You [Tamed Musiq]
09 Greg Beato – Who’s The Licho In Charge Ovaa Here [Apron]
10 Tom Trago – Elite [Rush Hour]
11 Seven Davis Jr. – One [Must Have Records]
12 Galaxy 2 Galaxy – Timeline [Underground Resistance]
13 Afefe Iku feat. Osunlade – Bodydrummin [Yoruba]
14 Marquis Hawkes – Honey Kisses [Dixon Avenue Basement Jams]
15 Gemini – New Style Of [Peacefrog]
16 Presk – Rais [Ten Thousand Yen]
17 Ondo Fudd – There Will Be A Time [The Trilogy Tapes]
18 Four Tet & Terror Danjah – Nasty [Text]
19 Seiji – More Of You [Seijimusic]
20 E-Dancer – The Move [KMS]
21 Moderat – Bad Kingdom (Marcel Dettmann Remix) [50WEAPONS]
22 Caribou – Irene [City Slang]
23 Joe – Slope [Hessle Audio]
24 Atoms For Peace – Before Your Very Eyes… [XL]
25 Function – Falling The Same Way (Dommune Version) [Sandwell District]
26 Design A Wave – Weird F [No ‘Label’]
27 Juxta Position – Mercy (Loop) [Misstress]
28 Nils Frahm – Says [Erased Tapes]