Xosar - Immured [VV 015]

Xosar – Immured [VV 015]

Xosar a avut un 2014 destul de leneș, în care nu s-a mai preocupat de studio pe cât s-a preocupat de finisarea setului ei live. Cu toate acestea a reușit să puncteze o lansare la Valcrond Video, Immured. 

Valcrond Video s-a născut din eforturile lui Luke Wyatt [pe YT], care mai publică sub pseudonimul Torn Hawk și care s-a lansat la L.I.E.S. (Long Island Electrical Systems). Așadar, marca este încă un nume care aparține exploziei scenei electro experimental din US. Casa de discuri există de abia 4 ani și încă nu a reușit să-și descopere un sunet propriu. Deocamdată a lansat și downtempo mai canonic, dar și ceva house experimental mai vioi.

Xosar contribuie cu o lansare foarte echilibrată de 4 piese: două destul de dure și două pline de armonie. Pe de o parte avem Hunt You și Bled for Pleasure, care sună cam cum sunt botezate. Ambele au un ritm susținut, înecat într-o mare de distorsiuni amorfe și din care răsar ecouri hipnotice. Immured și Bleed Into Dreams sunt exact opusul primelor. Lipsite de ritm și pline de sunete calde, reușesc să prezinte câte o întindere armonioasă de acorduri, dar fără să strălucească cu ceva.

Tehnic vorbind, Xosar arată că progresează și că este capabilă să acopere un spectru tot mai mare de sunete. Deocamdată pare prea preocupată să-și îmbunătățească prestațiile live, dar suntem convinși că se va întoarce în studio în curând cu o mulțime de idei noi de pe scenă.