D'Marc Cantu - Car Type [RUNOR 1006]

D’Marc Cantu – Car Type [RUNOR 1006]

Succesul de anii trecuți încă este destul de pregnant pentru D’Marc Cantu, motiv pentru care și-a permis un 2015 ceva mai liniștit. Frecvența lansărilor sale a scăzut și astfel a avut mai mult timp pentru a compune piese mult mai bogate, după cum bine se aude în Car Type.

Discul a fost lansat la Run Out Run, o casă de discuri fondată în 2013 de italianul Tom Diciccotot un nou-venit. Marca încă nu a avut nici destul timp și nici destule șanse pentru a crește astfel încât această lansare este deocamdată cea mai importantă.

Car Type este un disc cu patru piese destul de tipice pentru producătorul american. Stilul este același techno electro-brut cu care ne-a obișnuit, însă de data aceasta două sunt compuse într-un ton mult mai deschis pentru publicul larg. Noua abordare este cea mai evidentă în Spotlight, dar reiese și din Iridescent Life, și se potrivește de minune autorului, dar probabil asta e doar una dintre rarele ocazii de a auzi sunete atât de pozitive din partea lui DMC.  Sunetele sunt mai potrivite pentru un ring de dans, îndepărtându-se un pic de stilul închis caracteristic și debordează de energie. Track Pattern și Car Type se înscriu în registrul clasic al pieselor lansate până acum.

Discul este destul de echilibrat și ne bucurăm să auzim și o altă latură a autorului, una ceva mai sensibilă și pozitivă, dar care va rămâne ascunsă vreme bună de acum încolo.