D'Marc Cantu - 1210a EP [OE 005]

D’Marc Cantu – 1210a EP [OE 005]

După cele două albume lansate, A New World și Fallen, muzica lui D’Marc Cantu nu mai surprinde pe nimeni sau cel puțin asta am crezut până la ascultarea 1210a.

Lansarea a apărut deja la One Electronica, o casă de discuri din Belfast, fondată în 2012, și care până acum a găzduit doar piese din partea fondatorilor Samaan și The Superior Inferior. Marca încă nu strălucește pe partea de producții, dar începe să domine scena de evenimente de pe insulă și pare a avea o perspectivă bună pe termen lung.

1210a își trage numele de la formatul lansării: un disc de 12″ alături de unul de 10″, care conțin împreună 8 piese de o mare diversitate.

Debutul nu anticipează nimic ieșit din comun pentru că prezintă sunetul armonios și atmosferic specific prin 2271 și Cloudworld. Însă următorul moment te face să-ți schimbi părerea. Just One este o piesă suspectă pentru că are un ritm ieșit din comun pentru producător, mult mai agresiv și dur. Feed confirmă că discul este ieșit din registrul normal al lui D’Marc Cantu, iar pe discul mic, de 10″, lucrurile chiar scapă de sub control. Incapable este o piesă nostalgică după atmosfera rave, cu percuții scurte și multe sunete înalte, presărate cu șoapte repetitive. Deși surprinde abordarea de până acum, surpriza adevărată apare doar spre finalul discului, unde cele două piese, Microdots și Concrete Box, arată cât de versatil este producătorul. Nici nu ne gândeam că-l vom auzi pe autor producând muzică la 130 bpm, iar cu prima din ele ajunge chiar la 160 bpm. Nici la aceste viteze nu renunță la standardele sale tehnice și nici la registrul său muzical. Cu toate acestea a reușit să-și metamorfozeze sunetul într-un mod ireproșabil.

1210a este lansarea care arată fața întunecată a lui D’Marc Cantu, iar acum că am văzut-o, parcă o preferăm.

facebook.com/dmarccantu