GAS Narkopop

GAS – Narkopop [Kompakt CD 136 D]

Acum 20 de ani Wolfgang Voigt lansa proiectul GAS prin care își propunea să aducă pădurea în disco sau invers [1și avea să lanseze 4 albume între 1996 și 2000 [2] destul de inedite pentru o scenă a muzicii electronice în plină perioadă rave. 

GAS a fost unul dintre acele proiecte mici care s-a orientat de la bun început într-o direcție total opusă cursului vremurilor și a reușit să prezinte o latură a muzicii electronice neexplorată până atunci. Fiecare dintre cele 4 albume sunt impresionante prin atmosfera și ritmul pe care îl crează, reușind să combine instrumente clasice cu sunete sintetizate într-un melanj imersiv.

Noi am tresărit la auzirea veștii că va urma un nou album GAS și pare că așteptările nu ne vor fi înșelate. Wolfgang Voigt a reușit aici să ne surprindă prin consecvența sa în a păstra linia melodică consacrată.

Narkopop reușește totuși să surprindă prin melodia sa și dacă ar fi să ghicim, am zice că autorul a petrecut un pic de timp ascultându-l pe Hans Zimmer înainte de a reveni la GAS. Toată compoziția pare a fi mult mai dinamică decât lansările anterioare, remarcându-se prin multe variații ale ritmului.

Lansarea va avea loc pe 21 aprilie și poate fi deja comandat de pe bleep.com. Cu siguranță exemplarele fizice se vor vinde foarte repede, sunt încrezători că va fi unul dintre cele mai bune albume ale anului în ceea ce ne privește.


[1] https://en.wikipedia.org/wiki/Gas_(musician)

[2] https://www.discogs.com/artist/4986-Gas

[3] https://www.discogs.com/Hans-Zimmer-Interstellar-Original-Motion-Picture-Soundtrack/master/761723