Steffi - Yours & Mine [OSTGUT LP 08]

Steffi – Yours & Mine [OSTGUT LP 08]

Ostgut rămâne una dintre casele de discuri care conduc scena techno prin lansarea făcută de Steffi a albmului de debut, la începutul săptămânii. Deși artista este o nou-venită pe scena internațională ea prezintă un sunet foarte matur și bine conturat, specific artiștilor cu multă experiență în spate. O să aruncăm o privire asupra acestui album intitulat „Yours & Mine”.

Deși artista nu are foarte multe producți lansate ea a reușit să-și găsească loc foarte repede între preferințele noastre datorită modului în care reușește să îmbine spiritul clasic detroit techno cu sunete moderne fără să uite să agite un pic amestecul.

Piesa care denumește albumul, „Yours”, este un amalgam specific artistei reunind influențe pe care le puteți asculta în toate operele ei: o combinație caldă de sintetizatoare împletită de minune cu câteva nuanțe moderniste și, nu în ultimul rând, o parte vocală realizată la perfecțiune. Piesa a apărut și ca single la sfârșitul anului trecut și, deși suna bine, nu ne-am gândit să-i acordăm un pic din timpul nostru, însă succesul acesteia a fost unul de remarcat. Partea vocală este realizată cu ajutorul cântăreței Virginia Högl, a cărei voci divine se împletește elegant pe acordurile calde ale lui Steffi. În contrast, „Mine” are prea puține în comun cu opera mai sus amintită. Ea ilustrează o puternică influență franceză, din partea lui Laurent Garnier, care se lipsește de latura funky a sunetelor pentru a le îmbrățișa pe cele foarte melodice.

Piesa care dă tonul albumului este „Lilo”, la ale cărei standarde se vor alinia toate bucățile albumului. De remarcat este „You own my mind”, ale cărei voci hipnotice sunt rupte parcă din vis. Aceasta e genul de piesă care o dată ascultată te face să-i repeți involuntar versurile și al cărei ritm îți răsună constant în imaginație.

Am planificat să spun foarte multe despre acest album pentru că-l pregătesc de ceva vreme însă după ce l-am tot reascultat am realizat că sentimentele pe care acesta le insuflă ascultătorilor nu pot fi descrise. Cred că cel mai potrivit e să spun că „Yours & Mine” te face să te simți împăcat cu toată lumea din jur, un sentiment de altfel extraordinar!