Sholmi Aber – Chicago Days / Detroit Nights

Sholmi Aber este unul dintre artișii care au reușit facă sunetul foarte ușor de recunoscut, transformându-l în ceva personal și unic.

Iată că după release-uri pe la Cocoon, Ovum, R&S și Renaissance a reușit să ne aducă și un album .„Chicago Days / Detroit Nights ” conține o parte din producțiile sale realizate în colaborare cu Kenny Larkin, precum și o parte dintre piesele nelansate până acum.

Din totalul de 10 piese, 4 au fost deja lansate totuși și deși am privit la început cu scepticism album, sună destul de bine. Aber, un israelian, a încercat să producă ca un afro-american din Detroit și i-a ieșit foarte bine. De la „Groove Mechanism` la „Slow Dancer” și „Basic Roots” albumul sună foarte bine. Suficient de funky și de vioi cât să țină cluburile deschise până la orele prânzului. Preferata noastră este desigur, „Sketches”, realizată cu Kenny Larkin dar și „Black Funk Hi” două piese care radiază energie.

Se pare că umblă zvonuri cum că Sholmi s-ar fi folosit în piesele sale de opera altora, samplând piese fără permisiunea autorilor, chiar dacă zvonurile sunt adevărată, nu putem să nu apreciem albumul de față ca o operă bine realizată.