Claro Intelecto - Reform Club [92DSR]

Claro Intelecto – Reform Club [92DSR]

După o scurtă perioadă de pauză, britanicul Claro Intelecto a revenit pentru a-și lansa cel de-al treilea album al carierei sub forma Reform Club, proaspăt ieșit la Delsin.Albumul urmează avanpremierei pe care artistul ne-a acordat-o prin EP-ul Second Blood, care conținea trei dintre nouă piese ale albumului. Dintre cele trei, doar Second Blood  a intrat și pe lista finală a albumului în varianta originală, în timp ce Heart este disponibilă doar într-o variantă remixată, iar ultima, Voyeurism lipsește cu desăvârșire. Ne place că artistul a preferat să nu se repete și că a găsit inspirație să mai facă ceva original.

Reform Club nu are nimic inovator ca compoziție, însă sunetele de pe acesta sunt dispuse într-un aranjament uimitor de frumusețe auditivă. Ritmul este relativ încet, atingând un maxim de 90 de bătăi pe minut în unele locuri,  ritmul predominant fiind unul destul de liniștit. Albumul pare a fi mai degrabă unul ambiental, însă atmosfera sa ar prinde de minune și în club.

Claro Intelecto a lucrat mai degrabă ca un arhitect când a produs albumul decât ca un muzician, găsind un loc potrivit pentru fiecare element sonor. Totul pare riguros planificat și foarte bine gândit, fără ca piesele să fie prea aglomerate sau suprasaturate.

Poate cel mai neconvențional aspect al albumului este perspectiva din care tratează o piesă de club. Pe album, fiecare piesă orientată mai spre ringul de dans, cum este It’s Getting Late, este acoperită de linii de sintetizator întinse la maximum, creând o atmosferă densă, perfectă pentru a te pierde în ea și a dansa până dimineața. Din punctul ăsta de vedere, albumul este o reformă.

Printre punctele culminante ale albumului se numără Blind Side, Old Station Park și Control, piese care o să vă dea o idee generală despre cum e albumul.

Totul sună foarte bine, dar parcă ne așteptam la ceva mai mult de la britanic. Poate deja s-a cam întins coarda cu muzica electronică plină de atmosferă și este nevoie de elemente noi. Până la urmă, nu putem refolosi aceleași teme la nesfârșit.

Claro Intelecto – Reform Club [92DSR] este disponibil pe webshopul Delsin.