Jay Bliss – Take Me Home EP [HUDD 032]

Se pare că un virus foarte funky bântuie regiunea noastră în această toamnă. După release-ul foarte bun al lui Ivel Tax, este vremea sibianului Jay Bliss de a veni în prim-planul scenei electronice cu un EP la Hudd Traxx, „Take Me Home”.

 

„Take Me Home” este tot ceea ce-l caracterizează pe artist, în sens strict muzical: ceva între techno și house cu o atmosferă care amintește de Chicago și voci care amintesc de Detroit. Avem de-a face cu trei piese foarte atmosferice și dansante pe care d-abia așteptăm să le auzim într-un club sau de ce nu în aer liber, unde ar avea o rezonanță mult mai plăcută încălzind diminețile reci. De altfel putem zice că nu a fost bine ales momentul acestei lansări, pe frigul iernii n-o să prea avem de-a face cu festivale în aer liber și climele calde par cam îndepărtate.

Ne place foarte mult „Strange Faces”, mai ales acordurile hipnotice de pe fundal. Cu o atmosferă așa de bogată și sunete într-atât de calde suntem convinși că piesa va avea succes. Dacă o s-o ascultați cu atenție o să reiasă niște elemente foarte subtil așezate, care reușesc să ridice toată experiența la un alt nivel, mult mai ridicat.

Pe partea opusă „Vengeance” are o notă mult mai sombră, dar totuși, mai visătoare. Din fericire toate piesele radiază o atmosferă foarte caldă, care vă fac să vreți să le ascultați cât mai mult. Vă lăsăm să vă dați și voi cu părerea.