Black Asteroid - Grund [CLR 071]

Black Asteroid – Grund [CLR 071]

Bryan Barton [Black Asteroid] este un producător foarte scump la vedere, însă care atunci când apare, o face într-un stil mare. Grund este una dintre puținele ocazii în care se arată publicului în toată splendoarea sa industrială. 

CLR Records este cea mai puternică casă de discuri strict pe scena techno, dar în ultimul timp a intrat într-un con de umbră, paradoxal datorită constanței lansărilor. Deși Chris Liebing face o treabă excelentă pe partea administrativă, iar seria lor de podcasturi este una dintre cele mai solide, marca nu a reușit să se împrospăteze cu nimic. Apogeul mărcii a fost atins în 2010 când au fost atrași Perc, Tommy Four Seven, Adam X și Monoloc pentru a împrospăta atmosfera, iar tot atunci a fost lansată seria Traversable Wormhole care a stârnit o agitație fără precedent pe scenă, însă de atunci nu au mai fost găsiți artiști care să contribuie la evoluția conceptului. Cu toate acestea, CLR a depășit de ceva vreme 120 de lansări și nu arată că ar vrea să-și schimbe orientarea muzicală în viitorul apropiat sau măcar să se împrospăteze. Într-un domeniu unde toată lumea se agită să inoveze, casa de discuri este o oază de conservatorism.  

Black Asteroid este un proiect destul de neproductiv pentru că autorul nu este un artist techno cu normă întreagă, dar care atunci când apare reușește să se facă remarcat. Din punctul nostru de vedere, deocamdată acesta este singurul nume care ne stârnește entuziasmul atunci când ne gândim la CLR și este unul dintre motivele pentru care urmărim marca. Deși nu are un sunet semnificativ diferit față de ce oferă în mod obișnuit, faptul că producătorul este încă proaspăt pe scenă ne facem să fim încrezători în abilitatea lui de a inova un sunet deja stabilit. 

Față de restul lansărilor CLR Grund are o influență electro specifică mult mai bine reliefată, după cum se simte în toate piesele lansării [Grind, Grinder, Black Body Radiation], fără a se îndepărta de sunetul techno brut și industrial.

Black Asteroid – Grund este disponibil pe juno.co.uk