Marc Romboy vs. Blake Baxter - Muzik [SYST10001-6]

Marc Romboy vs. Blake Baxter – Muzik [SYST10001-6]

Deseori scena electronică ajunge într-un punct în care stagnează și niciun sunet nou nu evoluează. Atunci încep să apară diferite artificii ale unor artiști, mai mult sau mai puțin reușite, care reușesc să redea pulsul vieții de noapte. De data asta artificiul este colaborarea dintre Blake Baxter și Marc Romboy, doi artiști care au toate atuurile pentru a se putea impune.

„Muzik” a mai fost lansată în prima versiune anul trecut, însă atunci nu a reușit să aibă un impact prea mare datorită stilului cam dur abordat de cei doi. Atunci a prevalat stilul germanului, plin de acorduri muzicale care se îmbinau cu un fundal întunecat și agresiv. Nu tocmai rețeta succesului.

Anul acesta  lansarea a fost revizuită de cei doi și de data asta rezultatul este mult mai încântător. Blake Baxter este unul dintre emblemele detroit dance și producătorul a nenumărate hit-uri care chiar după 15 ani de la lansarea lor, tot mișcă lumea în cluburi. Experiența lui este de necontestat și în lansarea de față aceasta este foarte pregnantă. „Muzik” este plină de viață și energie, o piesă care vorbește despre vremurile aventuroase ale dance-ului fără a deveni melancolică și fără a-și pierde noblețea imprimată de talentul lui Blake Baxter. Deși cei doi colaborează încă din 2004, putem spune că, odată cu această lansare, proiectul lor a urcat la un alt nivel al calității, mult superior, și că aceasta este cea mai bună lansare a lor.
Parcă până acum doar au dibuit calea pe care ar trebui să meargă, iar de acum au găsit calea potrivită de urmat. Pe parcursul întregii piese se simt influențele ambilor artiști, iar acestea se încheagă foarte bine, existând întotdeauna un echilibru foarte bun între cele două lumi ale muzicii electronice.

Responsabil pe partea de remixuri este Kink, un nume din ce în ce mai puternic pe scena muzicală. Marc Romboy a făcut o alegere foarte bună alegându-l pe bulgar pentru că acesta furnizează o versiune mult mai tare a dansantei „Muzik” și o transformă într-o piesă gata-gata de dezlănțuit în cele mai agitate nopți. Armoniile electrice pe care acesta le-a pregătit impun o tensiune terifiantă, spartă doar de percuții tăioase.

Păcat că lansarea este așa de scurtă, de doar două piese. Sperăm ca pe viitor să ne încânte urechile cu ceva mai mult, doar doi oameni în studio sunt mai buni decât unul singur.