Len Faki - Basement Trax Vol. 01 [o-ton 64]

Len Faki – Basement Trax Vol. 01 [o-ton 64]

După 4 ani de absență Len Faki revine pe scenă cu o lansare la Ostgut TonBasement Trax Vol. 01, prin care oferă o mică avanpremieră asupra sunetului său actualizat.

Len Faki este unul dintre artiștii care au pus umărul la consolidarea poziției casei de discuri  Ostgut Ton pe scenă, odată cu lansarea în 2007 a discului  Rainbow Delta / Mekong Deltacare a avut un impact puternic asupra scenei de la acel moment.

Deși în plină ascensiune, artistul a încetat munca în 2009 și de atunci nu prea au mai apărut știri despre el. Din fericire, momentul pentru a-și relua poziția în scenă a sosit și din fericire, timpul nu pare a-și fi pus o amprentă asupra sunetului său care a reușit să se păstreze la fel de proaspăt. 

Artistul nu apare cu un sunet radical schimbat, ci doar cu unul mult mai rafinat. Toate elementele cu care ne-a obișnuit sunt acolo însă acestea sunt aranjate mult mai minuțios și sunt mult mai bine șlefuite. Poate cea mai mare schimbare prin care a trecut artistul se reflectă în ritmul pieselor sale. Deși tot agitat, parcă e mai temperat și mai constant decât de obicei.

Basement Trax Vol. 01 are doar trei piese dintre care două respectă abordarea tradițională  a artistului, însă a treia este o prezență inopinată. Este vorba despre BTX3 pe disc, o mostră de sunet ambiental de concepția căreia nu-l credeam în stare pe artist până acum. Piesa este plină de emoție și atmosferă și pare ostentativă prezența ei aici.

Lansarea este intitulată Vol. 1 și calea pe care a ales artistul să calce cu acest proiect pare interesantă. Orice serie de lansări techno ar părea un pic nelalocul ei în vremurile actuale. Cine știe, poate e timpul pentru un album Len Faki?