Skudge - First Observation [ECHOCORD COLOUR 016]

Skudge – First Observation [ECHOCORD COLOUR 016]

Skudge au reușit să lanseze primăvara aceasta un album de toată frumusețea și, pe lângă acesta, au reușit să mai lanseze și două discuri. Primul dintre ele a fost o mică avanpremieră a albumului lor, „Below/Phantom”, iar al doilea este chiar discul de față „First Observation”, care se vrea a fi un mic rezumat al reacțiilor primite la albumul lor.

Este de așteptat ca lansarea de față să radieze mulțumire și liniște iar atmosfera ei atent construită face exact ceea ce trebuie. Skudge au reușit întotdeauna să construiscă muzică foarte detaliată și perfect sincronizată, astfel încât să obțină o putere muzicală maximă, iar acest lucru este valabil și cu „First Observation”.
Singurul lucru care deosebește aceste piese de toate celelalte create de ei este atmosfera mult mai bogată, care se împletește de minune cu dansabilitatea piesei.
Din păcate, piesele nu au o structură bine definită, probabil pentru că artiștii s-au ocupat prea mult să facă un loop bun, crezând că este suficient. Lipsa structurii face ca aceste piese să fie, după primele două minute de plăcere, plictisitoare și asta nu poate fi decât în dezavantajul publicului, pentru că majoritatea dj-ilor s-au obișnuit să schimbe piesele spre finalul lor.

Cu toate acestea, „Surplus” este o piesă excelentă de-a suedezilor, pentru care merită să aveți acest disc. Cealaltă piesă, „Void” are doare câteva elemente atractive, iar remixul acesteia este chiar dezamăgitor.

Sunetul Skudge a reușit să îmblânzească loop-urle și să facă sunetul să lucreze în favoarea dj-ului, însă mai au de lucrat pe partea de structuri și dinamică. Din fericire, este timp destul și pentru asta!