Conforce - Escapism [90dsr]

Conforce – Escapism [90dsr]

A sosit momentul în care Conforce își lansează cel de-al doilea album, Escapism, un album așteptat încă de la sfârșitul verii. În septembrie a fost lansată și o mică avanpremieră a acestui album, sub forma Dystopian Elements, pe care s-a găsit și singura piesă lansată anterior de pe acest album, Lonely Run.

Deocamdată Conforce ne-a arătat că sunetul său este întru totul avangardist. Cumva, el reușește să înlăture toate sunetele care încarcă inutil decorul și păstrează doar strictul necesar pentru a crea o lume foarte tehnică. Escapism pare o lucrare foarte caldă și personală, însă este atât de tehnică încât îl face pe artist să pară un personaj foarte rece și introvertit.

Toate cele 10 piese de pe acest album sunt fantastic de descriptive, iar fiecare dintre ele redă o stare de spirit deosebită. Spre exemplu, Lonely Run redă o stare profundă de neliniște și teamă, pe când Within radiază o stare de armonie potrivită unui vis. Din spectrul de peisaje sonore descrise nu lipsește nici motivul spațiului cosmic, sugerat de armoniile subtile din fundalul piesei Shadows Of The Invisible și nici motivul apei sugerat de șirul nesfârșit de reverberații organice și foarte flexibile din Aquinas Control.

Nu am mai avut până acum probleme în a alege o piesă favorită de pe o anume lansare, însă  în cazul de față ne este imposibil să facem așa ceva. Toate piesele sunt superbe în felul lor propriu, unele fiind perfecte pentru a fi ascultate în mijlocului unei mulțimi, când basul pătrunde până în măduva oaselor, iar altele sunt perfect gândite pentru a fi ascultate în căști, pentru o experiență mult mai intimă. Indiferent cum veți avea ocazia să vă bucurați de această lansare, veți rămâne impresionați de frumusețtea și simplitatea lucrării.

Escapism marchează momentul în care Conforce trece de la statutul de artist influențat de mentorii săi și devine un producător care influențează pe alții în carierele lor, devenind una dintre figurile importante ale scenei internaționale. Cariera sa este, în acest moment, în plin avânt și ardem de nerăbdare să auzim care va fi următorul său pas în studiu. Având în vedere premisele, putem fi siguri că va fi ceva excelent!

Din păcate, Escapism va apărea pe piață de abia pe 21 noiembrie, însă până atunci ne mai putem delecta cu Dystopian Elements.

 

Tracklist:

1. Conforce – Revolt DX
2. Conforce – Escapism
3. Conforce – Elude
4. Conforce – Lonely Run
5. Conforce – Shadows Of The Invisible
6. Conforce – Timelapse
7. Conforce – Within
8. Conforce – Aquinas Control
9. Conforce – Ominous
10. Conforce – Diversion

 

Escapism va fi disponibil prin magazinul Delsin