Mike Dehnert, Conforce, CiM - 100DSR/VAR2

Mike Dehnert, Conforce, CiM – 100DSR/VAR2

Cea de-a doua lansare aniversară a mărcii Delsin va apărea la sfârșitul lunii august și va cuprinde piese semnate de Mike Dehnert, Conforce, CiM. Prima ediție din serie a avut parte de contribuția lui  Claro Intelecto, Gerry Read și Unbroken Dubs și putem spune că așteptările sunt destul de mari și în privința acestui disc. 

Primul dintre ei, Mike Dehnerteste unul dintre cei a căror apariție trebuia să aibă loc pe această serie pentru că este unul dintre producătorii care au apărut în prim plan doar recent, și, deși produce muzică de mult timp, lansările sale s-au limitat la propria casă de discuri Fachwerk, un nume rezervat cunoscătorilor. De abia după ce a semnat primul disc pentru Delsin, în 2011, a început să fie remarcat la nivelul întregului său potențial, pe o piață mult mai mare. El este un producător foarte prolific și a pus pe piață până acum 9 albume și o grămadă de lansări, deși a debutat de abia în 2007. Contribuția sa la această lansare, Passage, este exponentul ideal al stilului care l-a consacrat pe producător, perfectă din punct de vedere structural și cu un ritm contagios.

Conforce face parte din aceeași generație cu Mike Dehnert și, deși nu-l putem considera la fel de prolific ca cel din urmă , a reușit să-și dezvolte un stil greu de confundat, iar astfel a reușit să-și facă simțită prezența pe scenă, nu doar prin volum și calitate, ci și prin abilitatea sa de a inova. Muzica sa este una dintre cele mai melodioase de pe scenă fără să sacrifice câtuși de puțin ritmul. Wave Trace este aproape de standardul cu care s-a consacrat.

O noutate pe această lansare este apariția lui CiM, cel de-al cincilea care și-a pus numele pe o lansare Delsin, în îndepărtatul an 1999. De atunci a apărut la marca Ann Aimee și deFocus, dar cam atât. Ultima sa apariție oficială cu un disc a fost în 2004 și îl credeam retras de pe scenă, dar nici nu-și putea găsi un moment mai potrivit pentru a reveni. Sunetul său este în principal neschimbat, dar se simte îmbunătățit, datorită avansului tehnicii. Way Station este plină de ritmuri sparte, acoperite de armonii și acorduri hipnotizante, o bucată muzicală perfectă pentru închis seturi.

Seria aniversară a casei de discuri pare un succes până acum și pentru că ne-a arătat deja artiștii proaspeți ai acesteia, ne așteptăm să revedem și câțiva clasici, dacă tot a revenit și CiM chiar și temporar. Mai sunt trei discuri de lansat în această serie, iar așteptările sunt destul de mari.