Claro Intelecto - Second Blood [91DSR]

Claro Intelecto – Second Blood [91DSR]

Claro Intelecto a lansat pe 30 ianuarie Second Blood, un disc absolut hipnotic, care pregătește publicul pentru lansarea albumului său din aprilie. Să vedem cât de sângeroasă este de fapt această lansare.

Încă de la începutul carierei sale britanicul a fost recunoscut ca un adept al sunetelor electronice înecate într-o atmosferă densă, plină de emoții. Următorul său album se va numi Reform Dub și se pare că se pregătește să schimbe direcția unui subgen muzical. Din ce ne arată în această avanpremieră, schimbarea de direcție va fi una radicală. Dub Techno este recunoscut ca un stil monoton, sec și impersonal. Prin Second Blood, această regulă este contrazisă din plin.

Discul este plin de personalitate, emoții și viață, într-un stil foarte profund. E o muzică făcută pentru a fierbe tensiunea publicului la foc încet și intensitatea pieselor pare chiar paradoxală dacă luăm în considerare ritmul calm al sunetelor. Pe parcursul pieselor chiar și timpul pare a sucumba presiunii, topindu-se și încetinindu-și curgerea.

Referirea la sânge din titlu nu face altceva decât să sugereze atmosfera pieselor, pline de viață și de intensitate într-un ritm foarte bun. Dintre cele trei piese, cea mai expresivă ni se pare Second Blood, o piesă care va plăcea tuturor celor care au, pe lângă sânge-n vene, și muzică, scufundându-i într-o stare aproape feerică. Heart vine să completeze această imagine, ducând basul la un nivel mult mai profund în timp ce ascultătorul se lasă purtat pe undele visului. Voyeurism este o piesă mult mai alertă, dar care nu pierde din vedere elementele folosite anterior.

Lansarea e mai potrivită pentru ascultătorul pasiv decât pentru petrecărețul de vineri seara, având câteva sunete mai specializate pe ea. Cu toate acestea, pentru Delsin se anunță a fi un an excepțional, iar Reform Dub se anunță a fi unul dintre cele mai așteptate albume ale anului.

Claro Intelecto – Second Blood este disponibilă la magazinul Delsin.