Următorul invitat la Delahoya: Matthew Hoag

Următorul invitat la Delahoya: Matthew Hoag

Matthew Hoag este cunoscut drept partenerul de producții și live mixing a renumitului UMEK, găzduind împreună nenumărate turnee și party-uri în Europa.

„Cred că muzica electronică trebuie să fie o expresie a sufletului și nu a minții. Găsesc haosul creat din pasiune pentru artă din sunete organice, pline de viață și animate de interacțiuni umane reale, mult mai potrivite pentru nașterea acțiunii pe ringul de dans decât muzică algoritmică, perfect sincronizată, făcută doar de mașini. ”

Că ești un cunoscător anonim de muzică sau un profesionist sau o fată sexi din Pacha există doar două lucruri pe care trebuie să le ști despre Matthew Hoag: este distractiv să-l cunoști în persoană, dar să i te alături pentru o noapte în club poate fi o experiență care-ți schimbă viața. Această persoană plină de viață, caldă, veselă și prietenoasă nu este doar unul dintre tipii care vor să pună muzică. Și-a petrecut ani din viață explorând atât aspectele tehnice cât și pe cele de business ale scenei și este întotdeauna incitat de combinațiile diferitelor forme de artă care îi umplu viața. Recent, a ajuns la concluzia că viața de club este nimic mai mult decât expresia minții artistice în cadrul unor interacțiuni umane veridice, așa că o să se concentreze pe acest aspect cu noul sau proiect Dice Man în anii care vor urma.

Creativitatea lui Matthew dă cele mai bune randamente într-o atmosferă de vară cu soare și apă sărată. După cum ar spune și el „Sunt un mediteranean după sânge și un latin după suflet. Sunt un tip plin de pasiune.” Prima petrecere într-un club a petrecut-o la doar 12 ani și s-a îndrăgostit instant de ideea de a difuza vibrații pozitive printre oameni cu  muzica sale. Pasiunea pentru muzica caldă l-a dus într-un turneu constant în jurul globului, punând muzică în țări precum Brazilia, Peru, Mexic, Columbia, Serbia, Grecia, Austria, Germania, Belgia, Luxembourg, USA, UK, Franța, Polonia, Cehia, Croația, Italia, Macedonia și, locul sau preferat, Ibiza.

Am fost născut și crescut într-o Slovenie foarte mică și am trăit pentru o perioadă într-un New York foarte cosmopolit, dar nimic nu depășește Ibiza. Acolo mă simt de-a dreptul ca acasă. Totul este perfect. Îmi place limbajul, mâncarea, căldura degajată de oameni deschiși la minte, natura frumoasă, viața de noapte bogată. Aici nu sunt tabuuri legate de sex sau de modul în care oamenii trăiesc sau acționează. Ibiza este un adevărat Mecca al culturii de club și este singurul loc unde, indiferent cât de mare este industria muzicală, aceasta rămâne o artă. Aici oamenii învață să aprecieze cretivitatea și artiștii și, în ciuda hedonismului, toți împart valoriile potrivite.”

Matthew și-a petrecut ultimii doi ani din viață pe drumuri alături de conaționalul sau Umek că manager de turneu și ca dj de warm-up. „A fost o experiență unică în viață. Am învățat multe, în mod special despre aspectul de afaceri al culturii muzicale și de club. Am ajuns să cunosc o grămadă de oameni interesanți și să văd multe locuri interesante, dar am ajuns să neglijez elementul artistic în muzică și în ceea ce privește producția.” Așa că s-a întors în studio și s-a reîntors la elementele de bază și a început să lucreze la câteva sunete noi. „Caut liniște și armonie în muzică. În trecut mi-am permis prea multe compromisuri ca artist. Deși sunt un dj de tech-house și mă pot adapta atât la techno cât și la house. Am neglijat sunetul cald, organic și vocal. În unele momente seturile mele devin prea agresive așa că am decis să mă dau jos de pe tren, să-mi adun gândurile și s-o iau de la capăt.”

Momentan este tot mai neinteresat de aspectul financiar al muzicii și încearcă să se concentreze pe artă și pe oameni. Proiectul sau Lovable Fairy Tale, este o organizație deschisă, care include o casă de discuri cu același nume dar funcționează și ca o platformă de cooperare a artiștilor. „Nu vreau să constrâng artiștii care colaborează în niciun fel. Artiștii au nevoie să se exprime, dar în special cei mai puțin experimentați au nevoie de un pic de ajutor să fie împinși în față și despre asta este tot proiectul: socializare și difuzarea ideilor. Nu vreau să fiu un #1 Dj nici măcar în Slovenia, dar vreau să împart vibrații pozitive cu muzică mea și oamenii pot decide dacă vor să mi se alăture.”

Mai multe pe delahoya.info.ro