Simoncino - For My Father [CR 1270]

Simoncino – For My Father [CR 1270]

După un început de carieră foarte aglomerat, Simoncino marchează încă un debut, de data aceasta la marca Crème Organization, cu un EP foarte complex intitulat For My Father. 

Simoncino este în primul rând un colecționar fanatic de discuri, care s-a limitat până în anul 2010 la experimente muzicale. După acest an a decis să facă pasul cel mare în liga producătorilor, iar rezultatele trebuie să-l fi surprins chiar și pe el. Crescând într-un an cât alții în 7, a ajuns ca în 2013 să numere peste 15 lansări și două albume, iar renumele pe care și l-a construit în acest timp îl întrece pe cel al multor artiști cu vechime. Deja a punctat lansări la L.I.E.S., Mathematics și Skylax, iar apariția la Crème Organization îi consolidează definitiv poziția câștigată pe scenă.

Deja cunoscut ca un producător avid după sunetele calde ale muzicii anilor ’80, For My Father vine doar să întărească acest renume, consacrat prin albumul Open Your Eyes, care a fost lansat în primăvara acestui an.

Discul de față are doar cinci piese, dintre care Interval I & II sunt două opere ambientale în care autorul întinde la maximum liniile armonice ale sintetizatoarelor pentru a-și expune talentul în a mânui tehnologia. Din fericire, talent are destul și sub mâinile lui pare a cânta o întreagă orchestră formată din rezistori și conductori.

Ceea ce-l scoate în evidență pe Simoncino este abilitatea lui a controla această orchestră și într-un cadru ritmat și organizat, iar rezultatul muncii sale este potrivit pentru orice ring de dans, indiferent cât de sensibil ar fi el. Peisajul sonor tipic al artistului este plin de detalii, dar dominat de bătăi grele de bași care izbucnesc dintr-o atmosferă foarte densă, acompaniată întotdeauna de armonii seducătoare. Toate celelalte trei piese sunt compuse în acest registru și reușește să evite cu delicatețe monotonia.

Simoncino este un producător care de abia acum se lasă descoperit, iar având în vedere începutul său excepțional, nu putem decât să fim optimiști cu privire la evoluția lui ulterioară.

Simoncino – For My Father este disponibil pe Juno