Terekke - Yyyyyyyyyy [LIES021]

Terekke – Yyyyyyyyyy [LIES021]

Matt Gardner este omul din spatele numelui Terekke și este unul dintre noii veniți pe scena internațională, iar Yyyyyyyyyy este doar cea de-a doua sa producție, .
E deja un obicei ca o nouă casă de discuri aflată într-o ascensiune rapidă să vină cu propria gașcă de artiști noi cu propriile sunete noi. După un început timid în 2010 cei de la L.I.E.S. (Long Island Electrical Systems) au luat cu asalt anul 2012 și au reușit să lanseze nu mai puțin de 21 de titluri. Asta înseamnă aproape 2 lansări pe lună, o performanță impresionantă chiar și pentru cei mai experimentați de pe scenă. Este clar că anul 2013, în muzica electronică, le aparține deoarece, până acum, nu au dat semne că au de gând s-o lase mai moale.

Terekke este la cea de-a doua lansare după debutul din 2011 sub aceiași marcă și încă se află în căutarea sunetului propriu. Acesta este motivul pentru care lansările sale par, în primul rând, dezordonate. Încă este în stadiul în care lansează secvențe de gânduri și credem că va mai dura un pic până să se pregătească pentru un album. Frânturile de gânduri pe care ni le arată până acum, totuși, nu sunt de neglijat.

În Yyyyyyyyyy artistul ne arată că nu este suficient ca sunetul să fie format din elemente identificabile ci că este nevoie ca aceasta să se împletească până își pierd individualitatea. Astfel, sunetele sunt foarte bine închegate și elementele folosite se împletesc atât de bine încât se pierd într-o masă omogenă de vibrații. Momentul culminant al discului este Amaze, iar în aceasta sunetele urmează calea descrisă până ce melanjul rezultat devine plin de armonii distorsionate, voci enigmatice și ecouri ale bașilor.

Deși neobișnuit în construcție, piesele artistului vor avea priză la public pentru că, în ciuda ritmului mai lent, pot fi folosite în orice moment al unui set. De abia așteptăm să le auzim testate asupra publicului. Din păcate, lansarea va apărea pe piață de abia în mai, însă discul poate fi precomandat pe webshopul Delin.