Teluric lansează Fractals EP

Teluric lansează Fractals EP

Lansarea cu numărul 89 al casei de discuri Quanticman este semnată de Teluric, un tânăr producător al scenei bucureștene.

Debutând cu Fractals EP, Mihai aduce în atenție un sunet distinct, puternic influențat de scena techno internațională. Fiecare piesă este o călătorie în timp, iar basul dark și sintetizatoarele spațiale construiesc o atmosferă hipnotică.

Despre Teluric

In vara anului 2002, în micul oraș Târgu-Jiu, Mihai Mihalcea, în vârstă de 15 ani are contact pentru prima dată cu un club de muzică electronică. Deși fiind un mare entuziast al hip-hop-ului, Mihai este absorbit de beat-urile repetitive, luminile colorate care străpung întunericul din club și lumea care dansează dezinvolt. Conceptul de dj îl fascinează pe loc, iar prima seară în club își pune amprenta ireversibil asupra lui, determindându-l să pornească într-o călătorie începută în cel mai inocent mod. Această experiență îi trasează direcția muzicală pe care acesta o va urma în viitor. Setea de muzică îl împinge să tranziteze prin trance, progressive, breaks, drum’n’bass, nujazz, funk și disco, dar se oprește la house și techno, genuri care vor rămâne sursa inepuizabilă de inspirație pentru acesta.

Capitala îi dezvăluie lui Mihai o alta față a clubbingului. Aici are ocazia să asculte seturile multora dintre pionierii muzicii electronice de dans, experiență care îi oferă o nouă viziune asupra acestui fenomen. Prima petrecere la care pune muzică este organizată împreună cu câțiva prieteni, devenind primul eveniment de muzică electronică underground din Târgu-Jiu. Urmează un lung șir de petreceri atât în orașul natal cât și în București unde experimentează și își dezvoltă abilitățile,
iar existența unui public deschis și receptiv îl motivează să continue.

Anul 2012 îl aduce pe Mihai la pupitru alături de Herodot, Piticu, Nu Zau, Xandru și alte nume ale scenei locale bucureștene. Este începutul unei lungi călătorii muzicale sub pseudonimul Teluric. Pasionat și determinat el este într-un proces continuu de dezvoltare.