Dosem ‎– Avanta [ID039]

Dosem ‎– Avanta [ID039]

Dosem debutează la casa de discuri administrată de Carl Cox, Intec Digital, cu Avanta, un disc cu doar două piese, care prezintă calitatea muzicală la care a ajuns artistul.

Spania a avut întotdeauna o cultură bună de  techno orientată în mod tradițional înspre latura mai dură a acestui gen muzical. De fapt, tendința de a aborda mai dur muzica se simte în toate genurile muzicale și este de natura tuturor producătorilor spanioli. Dosem nu face excepție. A intrat în liga mare a muzicii electronice de abia în 2008, însă de atunci a rămas o apariție constantă în majoritatea seturilor explozive. Nu ar fi reușit acest lucru fără să fie și un producător prolific, iar calitățile sale l-au adus până sub aripa lui Carl Cox.

Muzica sa este un amestec de techno și house în care păstrează cele mai clasice elemente ale ambelor stiluri atât în conținut cât și în structură. Chiar dacă anterior a lansat piese ușor melodice, s-a ferit întotdeauna de mișcări radicale.

Așadar, producătorul este un conservator din punct de vedere al abordării în studio, însă talentul său iese cu adevărat la iveală în fața pupitrului, motiv pentru care produce muzică doar pentru a-și completa seturile.  Avanta este cel mai bun exemplu din acest punct de vedere.