Untold - Targa / Glare [50WEAPONS029]

Untold – Targa / Glare [50WEAPONS029]

Untold face un mare pas spre prim-planul scenei odată cu recenta sa lansare la 50WEAPONS, marcă recunoscută deja pentru capacitatea ei de a influența publicul. 

După 4 ani în care britanicul Untold a muncit pe brânci pentru a-și crea o bază de producții care să-l caracterizeze, artistul a luat o mică pauză de la munca în studio pentru a se ocupa de partea administrativă a domeniului. În 2012 artistul a reușit să pună pe piață patru lansări și două seturi realizate pentru FACT și Resident Advisor, dar pe 2013 aceasta este de abia prima lansare, însă reușește să le eclipseze pe celelalte ca importanță. El este administratorul mărcii Hemlock Recordings, SSSSS și pregătește de ceva vreme și lansarea Pennyroyal, așadar a avut de lucru cât timp a lipsit din studio. Interesant este că producătorul și-a început cariera în același loc precum Cosmin TRG, la Hessle Audio, așadar ne așteptăm să auzim sunete apropiate de-ale românului.

Producătorul și-a conturat deja o imagine de „tânără speranță” a scenei britanice, prea încărcată de consumerism, iar apariția sa la 50Weapons îi consolidează definitiv acest statut. S-a făcut cunoscut pentru modul în care combină techno cu dubstep, dar pe traseul său de până acum s-a arătat dispus să experimenteze, fără a se limita la un anumit gen muzical atât timp cât se poate regăsi în acele ritmuri.

Targa / Glare  nu este o lansare revoluționară pentru artist, ci este doar una care-i consfințește traseul carierei. Untold  va intra în perioada următoare în atenția a tot mai multe cluburi, împins de mașina de marketing a lui Modeselektor. Acum ne așteptăm ca până la finalul lui 2014 să vedem lansat sub aceeași marcă un album semnat de britanic și de abia atunci vom putea auzi mai bine viziunea sa muzicală. Deocamdată totul este prea divers pentru a putea trage concluzii. Structural vorbind, totul este unde trebuie, dar ne așteptăm la mai mult din partea acestuia decât la niște sunete șlefuite și bine-ordonate.

50weapons.com