Cosmin TRG - Vertigo / Sommer [50WEAPONS019]

Cosmin TRG – Vertigo / Sommer [50WEAPONS019]

A trecut aprope un an de la albumul de debut al lui Cosmin TRG, Simulat, și a simțit că e momentul potrivit pentru a ne arăta cum sună muzica sa dusă la un alt nivel. Pe scurt, totul sună mult mai bine închegat și mult mai matur, o transformare care semnalizează pregătirea celui de-al doilea album al său  care va fi lansat în 2013. Lansată astăzi, Vertigo / Sommer, oferă o mostră din sunetele care l-au făcut celebru pe Cosmin. Cu un miez solid de techno, ambele piese se încarcă de energie la fiecare bătaie a basului. Alerte și pline de sunete, atmosfera creată este perfectă pentru a împinge tensiunea dintr-un club la cote extreme.

O tensiune aparte este expusă în Vertigo, o piesă făcută pentru a prelungi momentele de intesitate maximă ale unui set și care nu menajează câtuși de puțin mințile celor de pe ringul de dans. Structura ei este una aparte, întâi te amețește un pic cu armonii foarte visătoare, înainte de a te arunca într-o furtună de sunete care te lovesc din toate părțile. O combinație foarte de efect, în care rolul principal îl are sunetul unui instrument foarte simplu, cinelul.

Sommer este diferită față de partea opusă, atât prin sunetele ei cât și prin tema sonoră pe care o abordează. Aceasta nu se concentrează pe tensiune ci pe energie, oferind publicului energia necesară continuării freneziei pornită de Vertigo.

Sunetul lui Cosmin TRG  este într-un proces de maturizare și sedimentare, fiind proaspăt trecut printr-un proces de formare. Următorul album al său se anunță a fi năucitor și pare mult de așteptat până la el. Să sperăm că va veni mai repede decât ne așteptăm.

Vertigo / Sommer este disponibil pe Monkey Town Records