Black Asteroid - Engine 1 (The Remixes) [CLR053MP3]

Black Asteroid – Engine 1 (The Remixes) [CLR053MP3]

Black Asteroid este ultimul proiect inovator pe care cei de la CLR l-au ajutat să ajungă în prim-planul scenei. Prima lansare sub acest nume a apărut la începutul verii dar nu a reușit să atragă prea multă atenție pentru că piesele erau prea experimentale, însă de data aceasta Chris Liebing a tras alarmele și a primit susținerea lui Dave Clarke și a lui Brian Sanhaji pentru a pregăti materialul pentru mase.
Creierul din spatele Black Asteroid este Bryan Black, un nou venit pe scena de techno, dar care a petrecut foarte mulți ani în studio, lucrând chiar pentru Prince. Materia primă pe care a produs-o, Engine 1, pare a fi o prelucrare adusă electro-punkului promovat de Boys Noize în anii trecuți. În viziunea lui Bryan sunetele sunt mult mai industriale și mult mai exact construite, iar ritmul este ceva mai dur, însă diferența nu este prea mare față de produsul de pe scena electro.

Interesantă este întorsătura pe care Dave Clarke împreună cu Mr. Jones o dă acestor sunete. Cei doi reușesc să se detașeze de categoria electro și să împingă toate ideile lui Bryan Black în sfera techno. Rezultatul colaborării dintre cei doi este o piesă plină de energie cu un ritm foarte ridicat și plină de sunete industriale. Numele ales pentru remixul lor este Unsubscribe, poate pentru că ascultată la un volum mare într-o mulțime poate produce o frenezie care să-i determine pe participanți să se dezaboneze de la realitate.

Engine 1 este prelucrat în două variante și de Brian Sanhaji, creierul tehnic aflat în slujba CLR. El este recunoscut pentru sunetele sale organice și pare ciudat că s-a angajat să remixeze o piesă atât de industrială și de brutală, însă rezultatul este unul excepțional. Sub influența sa, basul se transformă într-o bătaie caldă și plăcută iar ambianța pare potrivită unui cocktail. Să fie tech-house? Hibridul pe care el l-a realizat în versiunea sa, Another Version, este neobișnuit și pare a fi aterizat din greșeală pe această lansare, dar pentru urechea antrenată, sub toată atmosfera caldă, se observă o bestie gata de a fi dezlănțuită. Acest mosntru este mai evident în primul său remix, mult mai încărcat de sunete distorsionate chiar decât originala.

Pe scurt, Black Asteroid pare a fi noua vacă de muls a celor de la CLR, precum a fost și Traversable Wormhole și nu putem decât să sperăm că sunetele pe care acest proiect vrea să le canalizeze să fie la fel de inovatoare ca și TW. Până la următoarea lansare noi o să ne delectăm cu Engine 1, (Unsubscribe Remix (Dave Clarke & Mr. Jones).

Tracklist:

Engine 1 (Unsubscribe Remix (Dave Clarke & Mr. Jones)
Engine 1 (Brian Sanhaji Remix)
Engine 1 (Brian Sanhaji Remix (Another Version)
Engine 1

link