Population One - Random Variables [REDUCTION THREE]

Population One – Random Variables [REDUCTION THREE]

Reduction pare a fi într-o viteză mult superioară celei la care ne așteptam pentru că încă nu a împlinit un an și deja a bifat cea de-a treia lansare semnată de fondatorul mărcii, Terrence Dixon, sub pseudonimul Population One – Random Variables.

Am făcut o trecere în revistă a procesului prin care autorul a revenit în prim-planul scenei când am discutat despre cea de-a doua lansare a mărcii, Reducible Expressions, și atunci am crezut că direcția muzicală a mărcii este stabilită și că va trece o vreme până să vedem un pic de diversitate. Din fericire ne-am înșelat, iar discul de față introduce într-un mod foarte elegant posibilele variații ale expresiei muzicale preferată de autor, detroit techno.

Random Variables introduce cele mai profunde expresii pe care Terrence Dixon le-a experimentat până acum. Prima piesă este o abordare foarte minimalistă, dominată de bași simpli dar generoși. Track Two se deosebește de cea anterioară printr-un ritm mai alert și mai bine bine definit, dar fără să conțină elemente care să le acopere pe cele câteva esențiale. Track Three, în schimb, este o mostră din sunetul predominant al mărcii: un amalgam de bucăți muzicale migălos ordonate într-un peisaj complex dar aerisit.

Random Variables pare a fi cea mai bună lansare a mărcii de până acum datorită modului în care completează peisajul muzical imaginat de Terrence Dixon și care va devenit tot mai detaliat pe măsură ce catalogul Reduction va crește.