Area Forty_One - Nocturnal Passions Part I [dsr-e3]

Area Forty_One – Nocturnal Passions Part I [dsr-e3]

Area Forty_One revine la Delsin cu Nocturnal Passions, un pachet de patru piese compuse în spiritul care a făcut casa de discuri faimoasă.

Prin această lansare producătorul olandez dovedește încă o dată că are atât o viziune muzicală foarte bine articulată, cât și abilitățile tehnice necesare punerii ei în scenă. Cel mai important ni se pare faptul că reușește să atingă un nivel înalt calitativ renunțând la toate elementele la modă la ora actuală. Sunetul este descriptiv pentru ceea ce înseamnă la origini marca Delsin: neconvențional și inedit.

Ceea ce scoate lansarea în evidență este echilibrul realizat între melodie și ritm cu concursul unei atmosfere foarte bine închegate. În esență, discul se concentreză pe momente melodice dramatice, ceea ce din punct de vedere muzical este excelent, dar limitează uzul acestor sunete. Muzica conceptuală are nevoie de spațiul pentru a-și dezvolta toate frecvențele, or în club spațiul și ambianța sunt ostile sunetelor.

Dintre cele patru piese ale setului am fost foarte ușor cuceriți de melancolia transmisă prin Reminiscence, precum a reușit și Isolated Soul. Piesa omonimă discului este ceva mai ritmată și va fi, probabil, și cea preferată de dj. Din fericire, lansarea este doar partea I a unei serii de discuri. Sperăm ca spectrul ambiental să fie deja epuizat, astfel încât să avem ocazia să-l auzim pe producător punând ritmul în centrul atenției în episoadele următoare.

Area Forty_OneNocturnal Passions Part I este disponibil pe webshopul delsin