Answer Code Request - Breathe EP [OSTGUTTON 75]

Answer Code Request – Breathe EP [OSTGUTTON 75]

Breathe este EPul cu care Answer Code Request debutează la Ostgut Ton, după o serie de lansări cu un succes moderat la casa proprie de discuri și la Marcel Dettmann Record.

Patrick Gräser este numele din spatele proiectului și are un pic peste 5 ani de experiență pe scenă. Debutul a avut loc în 2008 sub nume propriu dar un an mai târziu cariera sa nu a reușit să miște prea mult. Totul s-a schimbat o dată ce piesa sa Escape Myself a apărut pe Marcel Dettmann Presents Conducted Sampler 2 [disc pe care a apărut și Vril] sub numele Answer Code Request, sub care și-a încheiat ucenicia sub îndrumarea lui M. Dettmann. 

Tehnic vorbind, ACR are un sunet mult mai bun decât cel la care ne-am aștepta având în vedere scurta sa experiență de până acum. E drept că sunetele pe care le folosește nu sunt foarte șlefuite, dar asta contribuie foarte mult la atmosfera sălbatică a universului său. Breathe este un pachet de trei piese ritmate fără o legătură prea strânsă între ele. Cea omonimă discului este chiar un monstru de dezlănțuit pe ringul de dans și sperăm s-o auzim cât de des. În schimb The 4th Verdict și Ghostes sunt două piese mai atmosferice pline de momente de tensiune, bine făcute, dar care nu ies cu mare lucru în evidență.

Patrick Gräser este de abia la prima lansare la o casă de discuri mare și, deși nu aduce nimic nou pe scenă, are potențial. Din fericire, Ostgut Ton are o politică de resurse umane foarte bună, iar un flux de artiști noi nu poate aduce decât lucruri bune pe termen lung.